Как да изберем добър фет-бърнар

Добавена на 26 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Ако търсите силен и ефективен фет-бърнър, който ще ви помогне да смъкнете излишното тегло и да очертаете по-добре мускулите си, трябва да знаете за няколко ключове неща.

Ще ви ги разясним, за да може да изберете най-доброто на пазара.

Ключови съставки, които да търсите


Лесно може да ви объркат безбройните съставки в описанията на фет бърнърите.

За да ви помогнем да разпознавате някои от най-важните и ефективни съставки за изгаряне на мазнини, в следващите редове ви предлагаме техен списък и описания.

Катехини от зелен чай


Тези доста мощни термогенни и окислителни за мазнините – съединения са внимателно извлечени от листата и пъпките на растението Camellia sinesis.

Голямата сила на зеления чай в областта на изгарянето на мазнините се дължи главно на група полифенолни химични вещества, известни като катехини. Епигалокатехин галат (EGCG) е най-срещаният катехин в чая и е един от най-проучваните катехини в клиничните изследвания.

В изследване на две случайни групи, което е било строго контролирано и проверено за плацебо ефект, групата, която е използвала прецизна доза от зелен чай, е увеличила драматично енергийните си дневни разходи в сравнение с другата, в която зелен чай не е бил използван.

По-забележителното е, че екстрактът от зелен чай има афинитет към мазнините и използването им като енергия! Това показва значително по-високи нива на окисляване на мазнините при употреба на зелен чай в сравнение с плацебо ефект. Този род изследвания показват, че консумирането на определно количество зелен чай стимулира термогенезата и окисляването на мазнините чрез изменения в енергийните разходи.

Освен с един силен, положителен ефект върху метаболизма на мазнините, екстрактът от зелен чай оказва влияние и при свалянето на процента на телесните мазнини в тялото. Контролирано изследване показа доста намален процент на подкожните мазнини при хората, които са използвали зелен чай, в сравнение с тези, които не са.

Преди да отидете да се снабдите с екстракт от зелен чай, важно е да знаете, че само една малка част от продуктите съдържат точната доза зелен чай, която е използвана в тези изследвания и би ви помогнала максимално да осъществите целите си. Най-уважаваните компании обаче ви доставят именно тези необходими дози.

Кофеин


Той работи в тясна синергична връзка с катехините на зеления чай. Основна съставка е във всеки ефективен фет бърнър, известен е и като 1, 3, 7- триметилксантин. Има няколко причини, поради които безводният кофеин е важна част от всяка добра формула.

Той засилва термогенезата, повишава липидното окисление, подобрява фокуса и тонуса, а също така и интензивността на тренировките.

Определени дози от кофеин са се доказали като много ефективни при увеличаване на енергийните разходи и термогенезата в организма.

Важно за бодибилдърите е, че увеличените енергийни разходи и подобрената термогенеза се получават без да се оказва негативно влияние върху метаболизма на протеините и въглехидратите. Това означава, че кофеинът помага да горите ненужните мазнини без да губите мускулния протеин и гликогена, които са много важни за поддържането на плътни и обемни мускули.

Кофеинът помага и за подобряването на интензивността на тренировките ви в залата. Повишената интензивност означава увеличен разход на калории и забързване на метаболизма, което е от витално значение за максимално горене на мазнините.

За оптимална действие се оглеждайте за формула, която съдържа кофеин заедно с катехини от зелен чай. Синергията, която се получава при взаимодействието на тези две съставки, оказва изключително положително въздействие върху тренировъчната ви програма за сваляне на тегло.

Йохимбин


В продължение на години йохимбето продължава да бъде един от популярните суплементи за мъже и жени. Неговата популярност се дължи на факта, че може да бъде използван като мощен афродизиак,а наред с това и за изгаряне на мазнините в проблемните зони.

В най-новите изследвания се доказа, че има някои и анти-оксидантни свойства, а също така помага и за правилното фнукциониране на сърцето. Перфектно се комбинира със зелен чай и кофеин за изгаряне на мазнини.

Здравец- Geranium (1,3-Dimethylamylamine)


Здравецът е бил използван в продължение на векове като хранителна добавка и е част от редовния хранителен режим на някои народи.

Влиянието на това съединение върху симпатиковата нервна система (SAS) и нивата на норадреналин е нещо много важно, тъй като SAS и норадреналина се считат за важна част, когато става дума за влияние върху метаболизма и по-специално степента, в която ние горим калории, докато си почиваме.

Какво значи всичко това? Означава, че това съединение може потенциално да допринесе за осигуряването на стимулация, необходима за една по-добра тренировка (т.е., чувство на повече енергия и концентрация), а също така за директно стимулиране на използването на мазнините като гориво в тялото.

Заключение


Не е достатъчно фет бърнърът просто да съдържа тези ключове съставки, по-важно е те да са в необходимите дози. Бъдете сигурни, че те са достатъчно дозирани в продукта, който купувате.

Естествено, че не само посочените съставки помагат за свалянето на мазнини, има още много популярни и полезни билки, но изброените по-горе ще ви дадат една здрава основа за оптимално добра тренировка и цялостна програма за горене на излишните килограми.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    статията е много добра... браво !!!
    11 Юни в 19:12
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...