Синергията при хранителните добавки ( I-ва част )

Добавена на 06 Октомври 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


4 перфектни комбинации между различни хранителни добавки за оптимална сила, мускулен растеж, изгаряне на мазнини и енергия!Думата синергия се отнася за взаимодействието между две или повече вещества, които произвеждат комбинират ефект, който е по - голям от сумата на вещества по отделно. В забързаната индустрия на добавките, където постоянно се появяват нови и нови продукти, постоянно се говори за синергичен ефект, но без никакви доказателства в повечето случаи.

Много комбинации са се препоръчвали нон-стоп през годините без подкрепа черно на бяло. За щастие, научната общност в момента започва да вижда ползите от това реално да се разберат синергичните ефекти между отделните продукти, за да се постигне максимален резултат на взаимодействие. Независимо дали целта ви е горене на мазнини, изграждане на мускули, увеличаване на силата или подобряване на фокуса и енергията, ние ви даваме най - добрите комбинации от хранителни добавки, въз основа на отчетените интерактивни ефекти.

Стак за горене на мазнини: кофеин, екстракт от зелен чай, йохимбин и синефрин


Ако проучите съставките на най- добрите формули за изгаряне на мазнини, то най - вероятно ще откриете точно тази комбинация от добре познати елементи.

Проучванията през годините са показали, че тези съставки, приемани самостоятелно или в комбинация, насърчават намаляването на теглото и усвояването. Тази смес усъвършенства изгарянето на мазнините чрез синергично подобряване на освобождаването и окислението на мазнините. Трябва да се отбележи, че няколко показват, че въздействието им може да се подобри, ако се приемат преди кардио дейност.

Специално в този стак, йохимбинът блокира алфа-2 адренорецепторите на близките неврони, което води до по- усилено отделяне на норепинефрин. Изобилието на норепинефрин прави възможно свързването с бета-рецепторите на адипоцитите (мастните киселини) и сигнализира за мобилизацията на мазнините. Този ефект се усилва от добавянето на синефрин, тъй като той е с подобна структура като норепинефрина и се свързва със същите рецептори.

Кофеинът е класически стимулант на централната нервна система, но изследванията показват, че положителното му въздействие върху метаболизма на мазнините се дължи на увеличаването на мобилизацията на мазнините от адипоцитите в кръвообращението. В резултат на това повече мазнини се използват за енергия. А с по- добрата мобилизация на мазнините идва реда на зеления чай да свърши своята работа.

Зеленият чай съдържа висока концентрация на полифенолни съединения, известни като катехини, а епигалокатехин- 3 – галат (ECCG) е най - важен от тях. ECCG подобрява скоростта на метаболизма сам по себе си с около 4%. Изследванията показват, че екстракт от зелен чай и кофеин действат в синхрон като инхибират ензимите катехол- О- метилтрансфераза и фосодиестераза, които обикновено разграждат катехоламините (като норепинефрин). В резултат на това катехоламините може да се запазят по- дълго в организма, на по- високи нива, като по този начин засилват окисляването на мазнините.

Доза


Има стимулантни свойства, които са присъщи на тези добавки, така че винаги трябва да се започне с най- ниската препоръчителна доза и постепенно да се увеличава на основата на изграден толеранс и резултати.

Кофеин


За оптимални резултати вземете 100- 200 милиграма по 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни: 200- 400 милиграма, около 30 минути преди тренировка.

Екстракт от зелен чай


Вземете 200- 400 милиграма стандартизиран EGCG три пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни взимайте по една доза 30 минути преди да тренирате.

Йохимбин


Взимайте 2- 20 милиграма йохимбин 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни консумирайте една доза 30 минути преди тренировка.

Синефрин


Използвайте стандартизиран екстракт от цитрусов сок заедно с 5- 20 милиграма синефрин. Взимайте го 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни- една доза 30 минути преди тренировка.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Емил А има ли продукт който да ги комбибира ?
  06 Октомври в 13:55
 • Anonimus
  simo ЕМИЛ има, казва се OXYELITE PRO!
  06 Октомври в 14:18
 • Anonimus
  Емил В Оксито няма Зелен чай и Синефрин ;) СИМО ... :)
  06 Октомври в 14:24
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...