Black Cohosh

Добавена на 31 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
В миналото, гроздовидният ресник се е ползвал при проблеми с кръвообращението, ревматизъм, артрит и за намаляване на холестерола. Сега той е най - добре познат за свойството да лекува симптомите на менопаузата при жените.

Гроздовидният ресник се е доказал като много ефективен при лечение на предменструалния синдром, менструалните болки и оплакванията, свързани с менопаузата като горещи вълни, сухота на влагалището и умора. Поради естрогенния си ефект, гроздовидният ресник се превърна в популярна алтернатива на хормоно- заместителната терапия.Немските учени са установили, че това растение съдържа фито-естрогенни съединения, които действат като естроген. Тези съединения се свързват с естрогенните рецептори и намаляват лутеинизиращия хормон в тялото. Това възстановява баланса на хормоните в тялото и контролира симптомите на менопаузата.

Гроздовидният ресник се използва за лечение на високо кръвно налягане и има противовъзпалително действие, както и свойства за защита на костите.

Не бъркайте гроздовидният ресник с други подобни растения, които са токсични и не трябва да бъдат приемани никога. Дори той може да бъде отровен, ако се консумира в големи количества. Винаги следвайте инструкциите на опаковката.

Въпреки че има много ползи от приемането на гроздовидния ресник, то съществуват и определени рискове. Някои учени смятат, че тази билка кара имунната система да атакува черния дроб, което води до възпаление (автоимунен хепатит). Хората с това заболяване може да изпитат болки в ставите, болки в корема и жълка, сърбяща кожа. Без медицинско лечение може да се стигне дори до смърт.Някои изследвания сочат, че хора, които консумират гроздовиден ресник, развиват по - често чернодробна недостатъчност.

Трябва да се направят допълнителни проучвания, за да се установи дали растението е напълно безопасно.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...