Чудотворният чесън!

Добавена на 09 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективност и ползи за здравето, той съперничи дори на някои от конвенционалните лекарства на 20-ти век, включително лабораторните антибиотици.

Чесънът като изключително лекарство в естествена форма

Познат от 3500 години по целия свят с лечебните си и превантивни свойства, чесънът днес е преоткрит от учените. Изследователите са открили, че той съдържа над 400 различни химични съединения и компоненти, които укрепват здравето. Това представлява природна фармацевтична съкровищница.Разграждането на алицина в чесъна предизвиква отделянето на повечето от химическите му компоненти. Това става най-вече при смачкването и дъвченето на суров чесън. Мощните серни съединения в чесъна убиват и инхибитират поразително разнообразие от бактерии, вируси, гъбички, плесени, паразити и червеи. Те работят в рамките на жизненоважни системи на организма като кръвоностната, храносмилателната и имунната. Насърчават детоксикацията, прочистването на оргназима, намаляването на кръвното налягане, укрепването на организма и изцелението от различни болести. Всичко на всичко, чесънът помага за постигането на добро здраве.

Какво може чесънът? Кратък списък:

➡ Неутрализира респираторните заболявания
➡ Помага в битката с рака
➡ Убива херпес при контакт
➡ Прочиства кръвта
➡ Действа като антиоксидант
➡ Детоксикира
➡ Понижава кръвната захар
➡ Понижава холестерола
➡ Третира ХИВ/ СПИН инфекции
➡ Укрепва имунната система
➡ Много важно за бодибилдърите: помага за увеличаване нивото на тестостерон

Забележително е, че учените в такива известни институции като Mayo Clinic и Loma Linda University Medical School в Калифорния са установили, че чесънът може да бъде ефективен и да показва обещаващи резултати при лечението на някои от страховитите болести на нашето време като коронарна болест на сърцето, рак на гърдата и ХИВ/ СПИН инфекции. Чесънът се конкурира с големите конвенционални антибиотици като ефективен убиец на такива супербактерии като Streptococcus и Staphylococcus, които са изключително опасни и резистентни към много антибиотици. Доста бактерии могат да развият съпротива срещу антибиотици като пеницилина, тетрациклина, ванкомицина и други, но не могат да се справят с чесъна! Също така, докато конвенционалните антибиотици унищожават чревната флора, чесънът не го прави.Ако нещо може да се нарече „чудотворно лекарство”, то това е чесънът!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...