Да повишим имунитета през зимните месеци? Мисията е възможна чрез....

Добавена на 08 Ноември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Котешкият нокът е лиана с произход от Перу и Бразилия.
Това растение се използва в традиционната южноамериканска медицина от много години при лечението на инфекции, артрит и стомашно - чревни нарушения.

Котешкият нокът едва наскоро се превърна в предмет на сериозни научни изследвания, но първоначалните разултати от последните проучвания, извършени в Азия, Европа и Северна Америка, са обещаващи и показват, че билката намалява възпаленията, стимулира имунната система, убива вирусите и помага за защита срещу сърдечно - съдовите заболявания. Котешкият нокът може един ден да се окаже ефективен при лечение на ХИВ/ СПИН и някои видове рак.
Котешкият нокът е доказано противовъзпалително. Многобройни проучвания са показали, че котешкият нокът стимулира белите кръвни клетки да се борят с инфекциите, а едно италианско изследване показа, че растението намалява способността на два вируса да предизвикват инфекция. Това свойство на котешкия нокът може би се дължи на многобройните фитохимикали, които действат като лекарство в тялото.Котешкият нокът съдържа и стероли, които са химически съединения, които действат подобно на стероиди в организма, което изглежда, че е причината тази билка да може да се бори с артрита. Проучванията с животни, които са консумирали котешки нокът, са открили, че растението намалява отока с приблизително 50%.

Котешкият нокът може да помогне за детоксикация на стомашно - чревния тракт и да стимулира приятелските бактерии в червата, което заедно с противовъзпалителните му и стимулиращи имунната система ефекти, може да бъде полезно тези, които страдат някои стомашно - чревни разтройства, особено тези, причинени от възпаление. Едно проучване, проведено в Шанхай, открива, че котешкият нокът намалява холестерола и кръвното налягане, и помага за потискане образуването на артериалните кръвни съсиреци и плака, които причиняват сърдечни удари и инсулти.

Някои от най - интересните научни изследвания се отнасят за
потенциалните ефекти на котешкия нокът при лечението на ракови тумори. Проучванията в National Caner Institute откриват доказателства за анти - туморните ефекти на котешкия нокът.
Растението може да помогне за лекуване на рака при пациентите чрез подобряване резултатите от химиотерапия. Смята се, че ефектите на котешкия нокът като антиоксидант и имуностимулатор могат да помогнат на тялото да елиминира токсините, причинени от химиотерапия и радиация.Котешкият нокът е на разположение на капсули или тинктурни форми. В Австралия и Германия, препаратите с котешки нокът се продават само с рецепта. Въпреки че няма доказателства за токсично предозиране при хора, които го консумират, този вид медицина е сравнително нова и все още не се знае как билката може да взаимодейства с други лекарства.

Хората, които приемат инсулин при диабет, бременните жени и кърмещите майки не трябва да използват котешки нокът. Всеки със сериозно заболяване трябва да се консултира с лекар преди да го приема.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...