Ползите от корен от Джинджифил (Ginger Root)

Добавена на 19 Февруари 2012 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Джинджифилът е добре познат като лек за болести, породени от пътуване, гадене и стомашно разстройство, използва се при колики, , чревни смущения, загуба на апетит, треска, настинка, грип, лошо кръвообращение, менструални спазми, диспепсия (подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм), лошо храносмилане и стомашно- чревни проблеми, като газове и стомашни спазми.

Джинджифилът е мощно противовъзпалително средство, а напоследък представлява интерес с това, че може би облекчава ставни проблеми. Използва се и при артрит, главоболие, зъбобол, кашлица, бронхит, остеоартрит, за облекчаване на тендинит, понижаване на холестерола и кръвното налягане, както и за предотвратяване на вътрешните кръвни съсиреци.

Джинджифилът е достатъчно добре проучен и много от традиционните му ползи са потвърдени. Той е добре познат със свойството си да облекчава смущенията в организма, породени от пътуване, изключително полезен е при гадене и стомашно разстройство. Джинджифилът е средство за затопляне, идеален е за стимулиране на кръвообращението, понижаване на високото кръвно налягане и пречистване на кръвта. Той е мощна противовъзпалителна билка, а напоследък се проучват доста сериозно функциите му при решаване на ставни проблеми.

Коренът от джинджифил се използва често и при лечение на диспепсия (дискомфорт след хранене), това включва симптоми на подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм и гадене. Счита се, че е полезен при морска болест. Поради спазмолитичната си характеристика, някои хора са го използвали, за да облекчават менструални спазми. При някои традиционни системи за лечение се счита, че джинджифилът е полезен при лечение на артрит, треска, главоболие и зъбобол.

Джинджифилът може да се приема орално, като билково лекарство, за да предотврати или облекчи гадене, в резултат на химиотерапия, морска болест, бременност и хирургическа намеса.

Резултатите от лабораторните изследвания, както и от малки проучвания, проведени сред моряци на кораби или пътници с морска болест, установяват, че джинджифилът като цяло е по- ефективен за облекчаване на смущенията от плацебото (или захарни хапчета). Няколко сравнения между джинджифила и лекарствата с рецепта, или без рецепта, показват, че той облекчава гаденето при бременност, но резултатите не са крайни.

В някои проучвания се наблюдава сходна ефективност на джинджифила и компараторните лекарства, а други изследвания твърдят, че растението има малка или никаква ефективност в сравнение с лекарствата.

Като цяло, не са забелязани странични ефекти при употреба на джинджифил, дори при бременни жени. Растението е използвано в народната медицина при лечение на леки стомашни спазми. Последните проучвания потвърждават, че джинджифилът може да окаже пряко влияние върху стомашно - чревния тракт, което помага за подобряване на мускулния тонус и предотвратяване на необичайно бързи и силни чревни контракции.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Oakley sunglasses for people who want the many leagues. So if you have decided to buy your pair, you can simply order from the nearest retailer branded authentic designer Designer Replica Sunglasses or obtain one online. There are some of the best quotes are waiting for a particular person Fakeoakleysknockoff provide cool transaction is still online retailers. So do not wait, now grab your Oakley sunglasses!sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320626
    26 Юни в 04:54
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...