Как да изградим внушителен гръб ? (II-ра част)

Добавена на 09 Май 2012 | Категория: Фитнес | Добави в любими

Отговори на най-често задаваните въпроси свързани с изграждането на масивен и широк гръбВъпрос: Чувал съм, че когато правя придърпване на скрипец независимо дали е за загряване или в стандартни серии не бива да дърпам лоста зад врат. Това така ли е ?

Отговор: Повечето хора изпъват главата си напред твърде много докато дърпат лоста на скрипеца надолу и по този начин прекалено стресират шийните прешлени. Но това е едно чудесно упражнение особено като завършващо упражнение. Ако застанете с гръб към машината, то лостът на скрипеца се спуска надолу точно зад врата ви и тогава не се налага да изпъвате напред шия. Това, че няма упора за краката автоматично намалява големината на тежестта, която дърпате и веднага подобрявате формата на изпълнение.

Придърпването на скрипец е много ефективно упражнение, когато се изпълнява правилно. Дръжте гръдния кош изпъчен през цялото време и се опитвайте да дърпате лопатките назад натоварвайки по този начин средната част на гърба. Можете да редувате различните варианти, като придърпване пред гърди (придърпване лоста на скрипеца до най-горната част на гръдния кош) или зад врат. Необходимо условие е да не използвате много голяма тежест и да не изпъвате рязко шия напред.

Изпълнявано правилно придърпването на скрипец е ценно оръжие оръжие във вашия арсенал от упражнения.

Въпрос: Аз харесвам гребането на скрипец, но каква е разликата ако използвам широк или тесен хват?

Отговор: Макар и незначително, но съществува различие при широкия и тесния хват и то е в натоварването и то е в натоварването на вътрешната и външната част на гърба. Както вътрешните, така и външните гръбни мускули се включват по време на всяко упражнение, но техния относителен принос се променя. Като изпълнявате упражнения с тесен хват вие се прицелвате точно в средата на гърба, а с широкия хват вие леко променяте натоварването към външната част на гърба. Поради тази причина, както начинаещи така и напреднали би следвало да правят няколко упражнения с тесен и няколко с широк хват. Всеки билдър е необходимо да натоварва гърба под различни ъгли, за да има цялостно изграждане.

Ако обаче вие имате лоша форма на изпълнение на упражнението, положението на ръцете е от второстепенно значение. Изпъчете гръдния кош при изпълнение на движението на движението и не се отпускайте твърде много напред или назад, което прекалено стресира кръстните прешлени на гръбначния стълб.

Въпрос: Тъй като гърбът е голяма мускулна група, необходимо ли е да се тренира самостоятелно или може да се комбинира с друга мускулна група?

Отговор: Посвещаването на един пълен тренировъчен ден на гърба е популярен метод сред много трениращи. В този ден ви се налага да покриете голяма площ и тъй като гръбните мускули са силни, това може да ви коства много повторения и тежести, много усилия, за да се натоварят тези мускули и да се стимулира растеж.

В същото време тренирането на други мускулни групи заедно с гърба има своите предимства. Номерът е да измислите схема, която е удобна за вас. Ако не разполагате с много дни в седмицата, които можете да отделите за тренировка, вие можете да комбинирате различни мускулни групи. В този случай, може би, ще е добре да комбинирате гръб и бицепс, тъй като бицепсът се товари по време на тренировката за гръб – само че тук е задължително да започнете с тренировката за гръб. Ако имате време осигурете на гърба самостоятелен ден, особено ако той е изоставаща група и се нуждае от допълнително внимание.
Коментари

 • Anonimus
  sjc аз имам възможност за 2 дни в седмицата със почивка между тренировките 2 или 3 дни.Тренирам във единия ден крака, гръб и трицепс, а във другият гърди, рамо, трицепс. Ако тренирам гърба с бицепс, тогава нямам възможност за силово натоварване на бицепсите, защото се изморяват и ги чувствам слаби. Грешна ли е тази комбинация която практикувам
  11 Май в 21:04
 • Anonimus
  sjc аз имам възможност за 2 дни в седмицата със почивка между тренировките 2 или 3 дни.Тренирам във единия ден крака, гръб и трицепс, а във другият гърди, рамо, трицепс. Ако тренирам гърба с бицепс, тогава нямам възможност за силово натоварване на бицепсите, защото се изморяват и ги чувствам слаби. Грешна ли е тази комбинация която практикувам
  11 Май в 21:05
 • Anonimus
  Padreto Щом имаш вузможност само за 2-3 тренировки в залата по-добре избери кръгови тренировки и натоварвай цалото тяло като гледай да изпъляваш базови упражнения ! Зависи и какво цели имаш разбира се :)
  12 Май в 15:14
 • Anonimus
  Person why many ladies determine begin to use Replica Handbags. Evidently, the reason being they are able to now help you save some large money from selecting each one of these Designer replica Handbags compared to guys to cover up preliminary products.The money necessary any Replica watches check out is much fewer.Buying Rolex Replica in a merchant who you discover or your pal can recommend could easily get a high-quality one particular.
  03 Август в 10:12
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...