Изгорете мазнини без термогенни бърнъри!

Добавена на 26 Декември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими
Най-изобилстващата част от продуктите за горене на мазнини на пазара са термогениците. В тази категория фетбърнъри влизат съставки като кофеин, синефрин, йохимбин, теобромин, гуарана и много други.

Термогениците са характеризират като силни енергитици - стимуланти, които увеличават топлината в тялото, засилват метаболизма и така горят мазнините. Освен, че са изключително ефективни, термогениците имат и някои неприятни ефекти като:➡ термогениците са стимуланти, а много хора не понасят силните енергетици;
➡ възможно е да пречат на заспиването и спокойния сън;
➡ възможно е да предизвикват тревога или агресия;
➡ не се препоръчват на хора със сърдечни проблеми;
➡ противопоказни са при високо кръвно налягане;
➡ противопоказни са при хора с емоционални проблеми;
➡ дългосрочната им употреба може да доведе до пристрастяване;

Много потребители предпочитат да избягват термогениците и често търсят алтернативи, които нямат техните странични ефекти. За тяхно щaстие, пазарa предлага подобни продукти.

Ацетил Л-Карнитин

Ацетил Л-Карнитинът е по-активна форма от обикновения л-карнитин. Начинът на действие на ацетиловия л-карнитин е същият като при л-карнитина в свободна форма - транспортира телесните мазнини в митохондриите, където се използват за енергия.Ацетил Л-Карнитинът е по-добре усвоима и по-биактивна форма. Той притежава и няколко допълнителни свойства, които не са характерни за обикновения л-карнитин. Ацетил Л-Карнитинът подобрява менталната дейност и стимулира нервната система, което го прави подходящ и за чисто силови тренировки.

За разлика от л-карнитинът в свободна форма, за Ацетил Л-Карнитинът съществуват изследвания, които подкрепят ефекта му.

Алфа Липоева Киселина

радиционно алфа липоевата киселина се счита за мощен антиоксидант. Освен антиоксидантната си активност, алфа липоевата киселина увеличава производството на енергия, подобрява инсулиновата чувствителност и въглехидратния метаболизъм, и крайният резултат от това е горене на мазнини.

Алфа липоевата киселина засилва отслабващия ефект на ацетил л-карнитина, поради което се препоръчва тяхната комбинация.

За горене на мазнини се препоръчва биоактивната форма R-ALA , която научно е доказано, че подобрява инсулиновата чувствителност.

Бележка: Ацетил Л-Карнитинът и алфа липоевата киселина са част от стария Anarchy Stack, които придобива популярност във фитнес средите в началото на 21-ви век.

CLA

CLA е омега-6 мастна киселина, която влияе положително върху метаболизма и регулирането на теглото.

Интересно е да се отбележи, че CLA спомага както за горене на мазнини, така и за покачване на мускулна маса. Различният ефект се постига в зависимост от тренировъчния и хранителния режим.

За да е ефективна CLA, е нужни да се приема в стабилни дози. Повечето изследвания препоръчват днева доза от 5+ грама и комбинирането на CLA с креатин.

Зелен чай

Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти в природата. Неговите отслабващи свойства са известни от няколко десетилетия.

Зеленият чай спомага за отслабването като контролира апетита към сладко и ускорява метаболизма на тялото. Установено е, че основният фактор за подобряването на метаболизма е катехина EGCG, поради което препоръчваме специализирани екстракти с високо съдържание на тази съставка.

Хром Пиколинат

Хромът се използва от много години в спортните среди за отслабване. Подобно на алфа липоевата киселина, хромът също подобрява инсулиновата чувствителност и въглехидратния метаболизъм. Особено открояващ се ефект е контрола на апетита.Малинови Кетони

Малиновите кетони са мощни антиоксиданти, които имат благоприятен ефект върху метаболизма.

Характерно за малиновите кетони е използването на мазнините като енергия. Поради това, е препоръчително да се намалят въглехидратите при прием на малинови кетони.

Ефектът на отслабването настъпва по-бавно, но е по-траен.

Зърна от Зелено Кафе

Зеленото кафе е един от последните хитове на пазара за хранителни добавки.

Зърната от зелено кафе съдържат мощни антиоксиданти, които ускоряват метаболизма. Основната активна съставка в зеленото кафе е хлорогенната киселина.

На този етап липсват категорични научни доказателства за ефекта на зеленото кафе върху отслабването.

Гарсиния Камбоджа

Гарсинията е една от най-ефективните добавки за ускоряване на метаболизма и отслабване.

Гарсинията влияе пряко върху въглехидратния метаболизъм, като притежава свойството да блокира въглехидратите. Това я прави подходяща при нисковъглехидратни диети, но не е препоръчителна при високовъглехидратни хранения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...