Жена + Фитнес = Невероятно добра комбинация!

Добавена на 17 Ноември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Започването на фитнес тренировки често е плашещо за жените. В България залите са се превърнали в традиционно "мъжка зона" и обикновено дамите не получават правилната информация за това как да тренират и как да се хранят. Ето някои често срещани заблуди около тренирането с тежести при жените.

Жените не трябва да тренират като мъжете

Истината е, че жените трябва да тренират както си искат. Границата между това кое е мъжко и кое женски при фитнес тренировките често се свежда до броя повторения, интензитета, тежестите. Няма мъжки или женски упражнения. Да, повечето жени не трябва да тренират като мъжете, но не защото не са способни, а просто защото целите им се различават от мъжките.
Всички жени са в залата, за да свалят килограми

Както мъжете, повечето жени имат различни планове за тялото си. Това е ценното на фитнеса, всеки е индивидуален, всеки търси и цели нещо, което да задоволи неговата суета. Затова и търсенето на информация и правилния начин на трениране е есенциално.

Жените имат нужда от специална протеинова пудра

Протеинът е протеин! И мъжкото, и женското тяло го усвояват по един и същ начин. Всичко свързано с различни протеинови пудри, специално за жени, е маркетингов подход. Избирайте протеина според количеството въглехидрати, мазнини, количество протеин в доза, а не според розовия етикет.

Вдигането на тежести прави жените мъжествени.

Определено, най-разпространеният мит сред жените. Няма как да станете мускулести и мъжествени от днес до утре. Повечето жени дори не тренират бицепс и трицепс с идеята, че ще им пораснат ръцете. Това е напълно грешно. Всички мускули имат нужда от стягане, просто трябва да използвате по-малки тежести и повече повторения.

Фитнесът приключва с достигане на желаното число на кантара

Повечето дами си имат на ум едно мечтано число за идеалните, според тях, килограми. Най-често срещаната грешка, макар често това число да е нереалистично като цел, е спирането на високата физическа активност и неминуемото, рязко връщане на излишните килограми. Здравото цяло и здравословният начин на живот не приключват с достигането на дадена форма. Продължавайте да отделяте време и да надграждате!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...