Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

Добавена на 03 Октомври 2018 | Категория: Диети | Добави в любими

Есента е тук. Сезонът, в който богатството на плодове и зеленчуци е най-голямо. Именно поради тази причина хората трябва да включат в диетата си все по-разнообразни продукти, за да засилят имунната си система и да се приготвят за сезона на настинките и грипа.

Освен това обаче специалистите посочват, че през есента един от зеленчуците има изключително благоприятно влияние върху хората със сърдечно-съдови заболявания.

На тези, които страдат от заболявания на сърдечно-съдовата система, лекарите препоръчват да включат в диетата си тиква. Тя е истинска "кралица на зеленчуците" по отношение на съдържанието на желязо.

Според експертите, през есенния сезон, за да се запазят функциите и да се укрепи сърцето, е задължително да се включат тиквени ястия в храната, чиито полезни свойства не могат да бъдат подценени. Тиквата се счита за основен зеленчук за защита срещу атеросклероза - убиецът на кръвоносните съдове: използването на целулоза и семена подобрява състоянието на стените на кръвоносните съдове, повишавайки тяхната еластичност.

Благодарение на богатото съдържание на пектинови влакна тиквата може да стимулира екскрецията на токсини, излишния холестерол. В допълнение, тиквата има високи нива на бета-каротин, витамин А.

Тиквеният сок е изключително полезен: наситен с калий, има способността да отстранява излишната вода от тялото и да елиминира подуването. В допълнение, тиквеният сок помага на червата.

"Тиквени ястия трябва да се консумират от хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, като хипертония, атеросклероза и кръвотечение. Тиквата също е много полезна за хора, които имат хепатит, хроничен холецистит ", казват учените.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Диети
Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

03 Октомври 2018

Есента е тук. Сезонът, в който богатството на плодове и зеленчуци е най-голямо. Именно поради тази причина хората трябва да включат в диетата си все ...

Фитнес по време на бременост?

Фитнес по време на бременост?

28 Август 2018

Както по всяко време на човешкия живот, така и по време на бременността физическата активност и спорта като ц...

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

24 Август 2018

Веганството – начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти, става все по-популярнo. От 20...

Суперхрани на достъпни цени?

Суперхрани на достъпни цени?

21 Август 2018

Има изписани цели фермани за невероятните ползи от екзотичните суперхрани, идващи от далечни държави. Цените ...