Какво е HMB?

Добавена на 04 Март 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
HMB е съкращение от хидроксиметилбутират. Това е нов и интригуващ продукт, който е един от най-популярните суплементи в наши дни.

HMB е метаболит на левцина, една от незаменимите аминокиселини за организма.

Има малки количества HMB в доста храни, най-вече в сома, грейпфрута и люцерната. Хранителни добавки HMB може да намерите в много сайтове и магазини.

Каква е функцията на HMB и какви доказателства има, че действа?

Много от спортистите по света използват HMB и получават драматични резултати. HMB играе роля в синтеза на мускулната тъкан. Той има способността да спомага при изгарянето на мазнините и изграждането на мускулна маса. Научно подкрепен, HMB се използва и работи при величия от Националната футболна лига на САЩ като Шанън Шарп, а и при различни олимпийски медалисти по света.

Появяват се нови и нови изследвания върху този продукт. Проучване показа наскоро, че група от хора, които са използвали 3 грама HMB дневно в продължение на 3 седмици, са натрупали значително повече мускулна маса и сила в сравнение с такива, които не са ползвали продукта.Изследванията върху животни също показват, че HMB увеличава чистата мускулна маса. Други проучвания върху хора потвърждават приноса на продукта за повишаване на силата, издръжливостта и загубата на мазнини. Свойството му да увеличава издръжливостта само по себе си е невероятно.

7-седмично изследване върху група от 28 трениращи показа още по-голямо увеличение на мускулната маса. Как HMB прави всичко това? Смята се, че той увеличава количеството протеини, които се използват за мускулен растеж от организма, като същевременно намалява атрофията или разграждането на мускулите.

Кой има нужда от HMB?

По принцип всеки, който е готов да опита някои страхотни ефекта за изграждане на мускулна маса, може да се възползва от HMB. Неговата недостатъчност не е фатална за организма, но изграждането на сила, оформянето на тялото и изгарянето на мазнините са много по-лесни с него. Безопасен е за мъже и жени.

Какво количество да консумираме? Има ли странични ефекти?

Като цяло, изследванията върху HMB са използвали 3-5 грама от него в комбинация с редовни физически натоварвания (вдигане на тежести). Приемайте го преди тренировка или преди лягане за най-добри резултати. Не са известни странични ефекти при използването му.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...