Какво е креатинова матрица?

Добавена на 18 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Ако прави високоинтензивни тренировки като тренировки с тежести или атлетически упражнения, вашите мускули използват тонове енергия, за да ви помогнат да постигнете успешна тренировка. Креатинът увеличава мускулната издръжливост и доставя експлозивна енергия, която мускулите ви използват при всяко повторение. Креатиновите продукти са проектирани с една цел- максимална производителност на тренировката.

Креатинът може да помогне за забавяне на умората, за бързо възстановяване и за повече сила в залата, всички фактори, които са ви необходими, за да видите напредък. Независимо дали искате нещо за енергия преди тренировка, за възстановяване след тренировка или нещо средно, винаги може да намерите креатинов продукт, който да задоволява нуждите ви.Най- висшата форма на креатинов продукт са креатиновите матрици. Понякога един вид креатин не е достатъчен за хората. Определени индивиди не отговарят добре на монохидрат, креалкалин или друг вид креатин, организмът им не може да усвоява достатъчно добре креатина сам по себе си, тогава е време да посегнат към креатинова матрица.

Креатиновата матрица представлява микс от най- различни видове креатин. Може да бъде 3-компонентна, 5-компонентна и т.н. Различните видове креатин в нея са гаранция, че индивидът ще усети положителния ефект от приема на креатинова матрица, защото дори да не се влияе от монохидрат, то вътре ще има и друг вид креатин, който ще се почувства. В много от креатиновите матрици далеч не се съдържат единствено различни видове креатин.

Доста креатинови матрици са обогатени с въглехидрати, различни видове аминокиселини и билкови екстракти. Това се прави с цел повишаване на функционалността. Чрез подобни добавки в креатиновите матрици се подобрява усвояването на самия креатин, стимулира се производство на още повече енергия за тренировката, оптимизира се възстановяването след тренировка, постигат се нови силови постижения и т.н. Всички съставки в една качествена креатинова матрица работят на синергична основа, т.е. заедно те имат по - голям ефект, отколкото по отделно. Именно затова добрата креатинова матрица е гаранция за повече успехи в залата.

Ето и основните видове креатин, които изграждат една креатинова матрица:

Креатин монохидрат

Креатин монохидратът бързо се превърна в най-популярната спортна хранителна добавка в света. Той увеличава обема на мускулатурата и подобрява силовите постижения. Включването на креатин монохидрат към режима ви ще доведе до увеличаване на размера и плътността на мускулите, а също и до значително увеличаване на силата и издържливостта.

Креатин монохидратът е най- изследваната и доказана форма на креатин, именно затова е част от повечето креатинови матрици на пазара. Най- добрата разновидност на креатин монохидрат е патентът Creapure!

Креатин етил естер

Представлява изключително разтворим креатин, които има значително завишена абсорбция, биоактивност и стабилност. Много хора го предпочитат пред монохидрата, тъй като вярват на митовете за водната задръжка.Етил естерът прави молекулата по- липоразтворима и способна да се разпространява по-бързо през клетъчните мембрани. Този метод на доставка на креатин позволява креатиновите нива в мускулните клетки да нарастнат много бързо и много повече в сравнение с креатин монохидрата. Именно затова етил естер често е част от креатиновите матрици.

Кре - алкалин

Нашумя в последните години и вече се включва в някои от креатиновите матрици на пазара. Креатин, който НЕ се превръща в креатинин преди да достигне до мускулите. Пакетиран е в лилава капсула, която достига до организма орално. Креатин, от който не се подувате, не подпухвате, не задържате вода и не е нужно да го приемате под формата на цикъл или да има нужда от зареждаща фаза!

КРЕ-АЛКАЛИН е омекотен креатин,който попадайки в човешкото тяло не се превръща в креатинин.Последните иследвания доказват,че едва няколко секунди след поемането на креатин монохидрат по-голямата част от него се отделя с урината.Благодарение на специалната система за контрол на рН, омекотеният креатин не може да се превърне в креатинин. Продуктът е повече от 10 пъти по-ефикасен,отколкото креатиновия монохидрат и ще ви позволи да приемете максимално креатин в количество 2-3гр дневно без никакви стомашни проблеми.

Креатин Оротат

Оротовата киселина е предшественик на пирамидиновата и нуклеиновата киселини, които са изключително важни за оптималното функциониране на клетките и за максимална енергия. Тя увеличава и запазва нивата на АТФ.

Con - Cret HCL (креатин хидрохлорид)

Ако един продукт не е добре разтворим, той няма да достигне до кръвообръщението. Креатинът традицинно има слаба разтворимост, Con-cret представлява революция в тази сфера, неговата отлична увоимост позволява приемането на свръх ниска доза. Ниската доза от своя страна предотвратява риска от страничните ефекти асоциирани с другите форми на креатин (задържане на вода, мускулни схващания и стомашни проблеми).

Креатин малат

Креатин малат е вещество получено от креатин монохидрат и ябълкова киселина. Името на креатин малата идва от свързването на три молекули от креатина с една от абълковата киселина. Креатин малат се усвоява директно в мускулната клетка като се избягва задържането на вода. Креатин малат има същите свойства като креатин монохидрата. Повишава силата и силовите постижение, увеличава мускулната маса и повишава енергията. Както при кре- алкалина не е нужна зареждаща фаза. Дневната доза от креатин малат е 5 грама. Почти винаги се среща в креатиновите матрици.

Останалите съставки в една креатинова матрица

Както вече споменахме, в много от креатиновите матрици креатинът не е единствената ефективна съставка. Срещат се въглехидрати, най- вече бързи, най - различни видове аминокиселини и билкови екстракти. Всички те се добавят към креатиновите матрици, за да максимизират ефекта от креатина и да спомогнат за още по- високи енергийни, силови и регенеративни нива.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...