Каскара Саграда

Добавена на 26 Май 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Магическата билка за прочистване на дебелото черво

Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е била използвана от индианците за миене на червата. Страхотните качества като лаксатив (разхлабително), които предлага каскара саграда, я правят чудесна билка за прочистване на дебелото черво, дори когато е използвана самостоятелно.Ефективността на тази билка при прочистване на дебелото черво обикновено се свързва с антрахинон, очистително, което може да бъде срещнато в различни билки като сена, алое, ревен, също както и в каскара саграда. Антрахинонът помага в перисталтиката.

Ползите от Каскара Саграда

Въпреки че основната полза на тази чудна била за прочистване на дебелото черво е облекчаването на запека, каскара саграда помага и за укрепване на мускулите в чревния тракт. Тя е изключително ефективен лаксатив и има силни храносмилателни качества, съчетани със способност за значително повишаване на мускулния тонус на стените на дебелото черво и следователно перисталтиката- я правят една от най- добрите билки за прочистване на дебелото черво в света.

Дозировка

Каскара саграда се предлага под формата на капсули, сушена кора и като течен растителен екстракт. Предписаната доза нормално е една капсула от 300 милиграма, която се приема вечерта, за да се улесни движението на червата рано на следващата сутрин. Сушената кора може да се използва като билков чай.Няколко предпазни мерки при употреба

➡ Не използвайте каскара саграда в продължение на повече от седмица.

➡ Не употребявайте прясна кора от каскара, тъй като тя може да доведе до кървава диария и повръщане. Използваемите трябва да са поне на една година.

➡ Не използвайте билката при хора с проблеми в черния дроб или бъбреците, с улцерозен колит, тежки хемороиди, коремна херния, заболявания на кръвоносните съдове, застойна сърдечна недостатъчност, сърдечни заболявания, болест на Крон, диверкулит, тежка анемия, карцином на стомашно- чревния тракт или апендицит, както и при лица, които наскоро са претърпели операция на дебелото черво.

➡ Да не се прилага от бременни жени и деца.

Винаги се допитвайте до лекаря си преди да консумирате каскара саграда!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...