Коензим Q10!

Добавена на 12 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Коензим Q10 субстанция, която е подобна на витамин и е задължителна за функционирането на тялото. Този ензим е протеин, който играе ролята на катализатор в химичните процеси. Ензимите се нуждаят от коензими в организма, за да изпълняват своите функции.

Витаминът на коензим Q10 е открит преди 60 години от професор Фредрик Крейн и неговите колеги от Университет Пардю, в който той работи като биохимик. Професор Крейн обяснява: "Коензим Q10 участва в преобразуването на енергията в тялото. При ниски нива на веществото мускулите не функционират правилно, нервните импулси на мозъка се забавят, дейността на всички органи се нарушава." От самото му откриване научните изследвания продължават да хвърлят светлина върху това как работи този жизненоважен хранителен елемент работи в тялото.CoQ10 се намира в митохондриите на всяка клетка. Следва да се отбележи, че е налице концентрация на CoQ10 в органи като сърцето , черния дроб, бъбреците и панкреаса, тъй като те изискват най-много енергия. CoQ10 се използва от клетките за производство на енергия, поддръжка и разпространение на клетките. CoQ10 не само помага за производството на енергия, аденозин три-фосфат, но е от съществено значение за клетъчното дишане и трансфера на електрони.CoQ10 е ефективен антиоксидант. По този начин CoQ10 играе роля в подкрепата на клетъчното здраве и защита на клетките от свободните радикали, за които се смята, че са в основата на много дегеративни заболявания в наши дни. Благодарение на способността си да стимулира скоростта на метаболизма се смята, че той помага за контрол на теглото.
CoQ10 увеличава умствения потенциал чрез завишаването на енергийните нива в мозъка. CoQ10 може да помогне за регулиране на нормалното кръвно налягане, особено при хора, които са с висока степен на риск. Въпреки, че се изискват повече изследвания, има достатъчно доказателства, които предполагат, че използването на CoQ10 помага за регулирането на нормално кръвно налягане. Налице са също така доказателства, че CoQ10 помага за укрепване на оралното здраве и за справяне с леката хронична умора.BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...