Магията на Тибет - Годжи бери
Добавена на 29 Октомври 2016 |
Категория: Статии |
Добави в любими
Годжи бери е един от най-богатите хранителни източници в природата, а според известния хранителен специалист Дейвид Улф, Годжи бери е най-съвършената храна. Научно повтърденото съдържание на плодовете Годжи демонстрира неговото богато съдържание на пълен набор от микронутриенти, които имат хранителните и медицински свойства.
Как изглеждат и какъв вкус имат плодовете Годжи?
Растението годжи е див храст с голяма гъстота. Един храст може да ражда до стотици плодове годжи. Годжи бери е разпространен в горите на Азия, Южна и Северна Америка.
Годжи има уникални вкусови качества и може да бъде използван за много предназначения като смуути, чайове, десерти, супи и салати. Една от най-добрите рецепти на годжи препоръчва плодовете да бъдат изкиснати във вода в рамките на една нощ, след което да бъдат смлени с вода, лимонов сок и агаве. Перфектен начин за насищане и хидратиране за целия ден!
Полезни свойства на Годжи бери!
Свойствата на различните плодове Годжи не са напълно еднакви. Именно затова препоръчваме да избирате органични и био плодове, които са отглеждани в подходящи условия и върху богати и чисти почви, поради факта, че съдържание на полезни вещества в храните се определя до голяма степен от почвата, върху която се отглеждат.
Годжи бери са изключително богати на хранителни вещества. В тях се съдържа:
➡ Пълноценен протеин с всички есенциални аминокиселини;
➡ Общо 18 аминокиселини;
➡ Големи количества на есенциалната аминокиселина триптофан, която е прекурсор на серотонина - хормона на щастието;
➡ Бета-каротен;
➡ Витамин Б-1, Б-2 и Б-6;
➡ Витамин Е;
➡ 21 минерала;
➡ Високи концентрации на селен, желязо и германий;
Полезните свойства на Годжи бери включват:
➡ Дълголетие - то се свърза с едно от основните вещества в Годжи бери - сескуитерпеноид, което стимулира отделянето на хормон на растежа от тялото.
➡ Редуциране на вредите от вредните радикали - плодовете на Годжи са богати на разнообразни видове антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Свободните радикали увреждат или унищожават клетките, което води до застаряване на тялото.
➡ Адаптоген - стимулира жлезите да отделят вещества, които да спомагат на тялото да се справя с промените и високия стрес.
➡ Спомага при проблеми със зрението, имунната система, сърцето и черния дроб;
В заключение можем да кажем, че Годжи бери е храната, която е препоръчителна за всяка диета. С богатото си съдържание на аминокиселини, минерали и витамини, Годжи бери предоставя широки възможности за здравето на организма.
Как изглеждат и какъв вкус имат плодовете Годжи?
Растението годжи е див храст с голяма гъстота. Един храст може да ражда до стотици плодове годжи. Годжи бери е разпространен в горите на Азия, Южна и Северна Америка.
Годжи има уникални вкусови качества и може да бъде използван за много предназначения като смуути, чайове, десерти, супи и салати. Една от най-добрите рецепти на годжи препоръчва плодовете да бъдат изкиснати във вода в рамките на една нощ, след което да бъдат смлени с вода, лимонов сок и агаве. Перфектен начин за насищане и хидратиране за целия ден!
Полезни свойства на Годжи бери!
Свойствата на различните плодове Годжи не са напълно еднакви. Именно затова препоръчваме да избирате органични и био плодове, които са отглеждани в подходящи условия и върху богати и чисти почви, поради факта, че съдържание на полезни вещества в храните се определя до голяма степен от почвата, върху която се отглеждат.
Годжи бери са изключително богати на хранителни вещества. В тях се съдържа:
➡ Пълноценен протеин с всички есенциални аминокиселини;
➡ Общо 18 аминокиселини;
➡ Големи количества на есенциалната аминокиселина триптофан, която е прекурсор на серотонина - хормона на щастието;
➡ Бета-каротен;
➡ Витамин Б-1, Б-2 и Б-6;
➡ Витамин Е;
➡ 21 минерала;
➡ Високи концентрации на селен, желязо и германий;
Полезните свойства на Годжи бери включват:
➡ Дълголетие - то се свърза с едно от основните вещества в Годжи бери - сескуитерпеноид, което стимулира отделянето на хормон на растежа от тялото.
➡ Редуциране на вредите от вредните радикали - плодовете на Годжи са богати на разнообразни видове антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Свободните радикали увреждат или унищожават клетките, което води до застаряване на тялото.
➡ Адаптоген - стимулира жлезите да отделят вещества, които да спомагат на тялото да се справя с промените и високия стрес.
➡ Спомага при проблеми със зрението, имунната система, сърцето и черния дроб;
В заключение можем да кажем, че Годжи бери е храната, която е препоръчителна за всяка диета. С богатото си съдържание на аминокиселини, минерали и витамини, Годжи бери предоставя широки възможности за здравето на организма.
BodyTime.bg препоръчва следните продукти: