МСМ - Спасението от ставни болки!

Добавена на 16 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Метилсулфонилметан е органично сярно съединение, което по-често се среща със съкращението МСМ/МSM.

МСМ е лесно разтворим във вода и киселинна среда, което означава, че не причинява стомашни проблеми и се усвоява лесно в тяло.

Множество научни изследвания са показали, че пациентите с костно-ставни проблеми имат с около една трета по-малко съдържание на сяра в хрущялните тъкани в сравнение със здравите хора.

Можете да срещнете метилсулфонилметан в повечето храни в природата, тъй като е органично вещество. В животинските храни сярата обикновено се съдържа в колагена и кератина. Най-богатите източници на сяра са храните, богати на колаген. Добър източник на МСМ е супа от кости и хрущяли. МСМ се съдържа и в прясното мляко. Млякото е най-богатият източник на сяра изобщо. Доста интересно е да се отбележи, че кафето ,виното и бирата също съдържат големи количества сяра. МСМ се съдържа в почти всички зеленчуци.Лошото на органичната сяра е, че се превръща лесно в газ. При термична обработка или пастьоризация на храните концентрацията на МСМ спада (до 50%). Сярата се влияе и уврежда също от неестествените електромагнитни поле, такова се образува в микровълновите печки.
МСМ е мощен прекурсор и на антиоксиданта глутатион. МСМ подобрява функцията на глутатиона и регулира съотношението в тялото между редуциран и окислен глутатион.Няколко изследвания проследяват метаболизма на МСМ в тялото чрез използването на ЯМР. Установено е, че МСМ се усвоява в кръвта и пресича кръвно-мозъчната бариера, когато се приема орално.Най - търсената полза на МСМ е свързана с противовъзпалителните му качества при болки в ставите и най-вече при остеоартрит. Приемът на органична сяра понижава болката и подобрява движението на пациентите. В повечето случай МСМ се използва едновременно в комбинация с глюкозамин и хондроитин. При тази комбинация резултатите показват драстично подобряване на пациентите при остеоартрит на коляното.

МСМ , според направените тестове се счита за беозпасно вещество дори и във високи дози. Неговата токсичност е ниска и опасните дози започват от 2 г/кг телесно тегло, което за един 90-килограм мъж означава дневен прием от 180 грама вещество.

Дневната препоръчителна доза варира между 1500 и 10000 мг на ден, като се препоръчва приемът да е разделен на 2-3 пъти, за да се избегне дразнене на стомашно-чревния тракт

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...