Най-важните неща за ZMA!

Добавена на 10 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
1. Какво представлява ZMA?

ZMA е научно разработена анаболна минерална формула. Тя съдържа цинк монометионин аспартат, магнезий аспартат и витамин Б6. Проучванията са доказали, че ZMA може значително да увеличи анаболните нива на хормоните и мускулната сила при спортистите.

2. Какви са функциите на ZMA и има ли доказателства, че работи?

Има редица научни доказателства в подкрепа действието на ZMA. Цинкът и магнезият често се изчерпват от тялото. Изследванията показват, че допълнителният прием на 30 мг цинк и 450 мг магнезий на ден повишава нивото на тестостерон.Най-известното проучване е на д-р Лори Брила от Западен Университет на Вашингтон. Резултатите от него са публикувани в журнала Medicine and Science in Sports and Exercise през май 1999-та година. Обект на изследването са играчи по американски футбол от Националната Университетска Атлетическа Асоциация на САЩ (NCAA). То показва, че ZMA увеличава нивото на тестостерон и мускулната сила.

Д-р Брила докладва, че футболистите, които са употребявали продукта всяка нощ в продължение на 8 седмични здрави тренировки, имат 2.5 пъти по-голям прогрес в силата от тези, които не са го ползвали (11.6% увеличение на силата при едните и 4.6% при другите). Според Брила това се дължи на покачването на нивото на тестостерон с около 30% при онези, които са консумирали ZMA. Много други проучвания показват същите резултати, с което доказват приноса, който има този продукт за мъжкия организъм.

ZMA помага и за по-добрия сън. Продуктът трябва да бъде приеман около 30-60 минути преди лягане. Повечето хора забелязват, че с него сънят е по-дълбок. Не се учудвайте, ако започнете да сънувате доста интересни неща, докато приемате ZMA!

3. Кой има нужда от него и какви са симптомите на недостатъчност?

Всеки бодибилдър или спортист, който иска да получи допълнителна сила, която помага за ефективна и пълноценна тренировка, както и да изгради мускулна маса, трябва да консумира ZMA. Има много проучвания, доказващи, че повечето спортисти страдат от недостиг на цинк, магнезий и витамин B6.

Ефектът от изчерпването на цинка влияе върху мускулната функция. Изследванията показват, че мускулната издръжливост, или общо работния капацитет на човек, бързо спада с изчерпването на цинка, а степента на спада му се обуславя от намаляване на плазмената му концентрация.4. Какво количество трябва да приемаме? Има ли странични ефекти?

Правилната дозировка е много важна. Не може просто да вземете някакъв мултивитамин и да имате оптималните резултати.

Най-добрите ZMA продукти съдържат : 11 мг витамин Б6, 450 мг магнезий и 30 мг цинк. Продуктът е изцяло натурален и не са познати странични ефекти. Безопасен е и за мъже, и за жени.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...