Не се ограничавайте от мазнините!

Добавена на 07 Декември 2017 | Категория: Хранене | Добави в любими

Можете да се успокоите! Това вече е научно доказано от подробно изследване, публикувано в научното списание The Lancet. Екип от специалисти изследват 135, 000 души в 18 различни държави като идеята е да установят как точно влияят нискомаслената и нисковъглехидратната диета и има ли смисъл от тях.

Резултатите са потресаващи! Всъщност нискомаслената диета води до повече проблеми със здравето, отколкото можем да предположим. Тя е свързана с увеличаване на риска от проблеми със сърцето и сърдечен удар, докато нисковъглехидратната диета всъщност намалява този риск.

Тялото ни има нужда от мазнини, за да е здраво

Мазнините са изключително важни, за да може тялото ни да функционира по-най-добрия начин. Те участват във важни процеси в организма като изграждане на мембраните на нашите клеки, както и защитните обвивки на нервите. Също така мазнините имат активно участие в правилното функциониране на мускулите и съсирването на кръвта.

Благодарение на мазнините ние усвояваваме много важни витамини и минерали от храната. Но какво се случва, когато спрем да консумираме мазнини? Започваме да наблягаме на въглехидрати и захари, защото тялото отчаяно иска да конпенсира загубите си. Но ефектът е обратен – качване на килограми и затлъстяване.

Кажете „Да!” на правилните мазнини

Несъмнен факт е, че едни мазнини са по-добри от други. Всички изкуствени мазнини като транс-мазнините нямат място в нашата диета за здраве. Но за щастие имаме богат избор от здравословни варианти на мазнини. Животинските мазнини трябва да консумираме умерено, а т.н. „добри” мазнини можем да консумираме без капка угризения. Можем да си ги набавим от авокадо, ядки, сьомга, кокосово малсо, зехтин, маслини, ленено семе и много други. Но най-важното, не отричайте мазнините от диетата си. Те ни помагат да сме по-здрави!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Ядките, които да включим към хранителния си режим!

Ядките, които да включим към хранителния си режим!

05 Октомври 2018

Заради своето високо съдържание на мазнини, някога ядките са имали репутацията на храни, които трябва да се избягват ако човек е решил да влиза във ф...

Как да консумираме правилно плодове?

Как да консумираме правилно плодове?

25 Юли 2018

Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и н...

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

24 Юли 2018

Експертите са единодушни, че витамин Е забавя процесите на стареене благодарение на това, че защитава клеткит...

7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но ...