Стимулиране на азотния оксид

Добавена на 13 Декември 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Добавете витамин C, за да подобрите ефекта на аргинина върху азотния оксид


Откакто хранителните добавки под формата на азотни бустери наистина предизвикаха бум в бодибилдинга през последните години, учените и атлетите непрекъснато търсят синергични съединения, които могат да помогнат за увеличаване ефекта на аргинина върху синтеза на азотен оксид.

Тъй като аргининът лесно се превръща в азотен оксид в тялото, хранителните добавки, които подобряват превръщането му в азотен оксид или забавят усвояването на му, наистина носят най- много синергични ползи. Вече сме споменавали положителния ефект от комбинирането на аргинин с цитрулин. Друга проста, но ефективна комбинация е добавянето на витамин Ц към аргинина.

Ново изследване е установило, че комбинацията на витамин Ц с аргинин увеличава нивата на азотен оксид повече, отколкото ако аргининът се използва самостоятелно. Доказано е, че витамин Ц стимулира нивото на азотен оксид чрез неутрализиране на свободните радикали, които могат да го разграждат, след като е произведен. Тъй като азотният оксид повишава притока на кръв към мускулите (увеличена е доставката на анаболните хормони и хранителните вещества към мускулите по време и след тренировка) и предизвиква напомпване, поддържането на високи нива азотен оксид ще увеличи мускулния размер и силата в дългосрочен план.

В опит да се измерят дългосрочните ефекти от комбинирането на аргинин с витамин Ц, учените от Бразилия са провели 8- седмично проучване на добавки. Една част от футболисти на възраст от 17 до 19 години са приемали 3 грама аргинин заедно с 1 грама витамин Ц, докато друга част са консумирали единствено 1 грам витамин Ц. Всички субекти на изследването са изпълнявали стандартна силова тренировка 3 пъти седмично. Това проучване е първото, в което аргинин и витамин Ц се изследват заедно при тренирани спортисти.

След 8-те седмици, аргинин/витамин Ц групата е претърпяла значително подобрение в мускулната маса и сила, което се установява чрез увеличаване на максималната тежест, която всеки футболист е можел да повдигне на упражнението бедрено разгъване. Освен това, при тази група е установена сериозно намаляване на процента телесни мазнини, въпреки това че атлетите вече са били добре тренирани и относително изчистени в началото. За разлика от тях, групата, която е приемала само витамин Ц, не е изпитала значителна промяна в посочените по- горе аспекти.

Въпреки че участниците в бразилското проучване са използвали 3 грама аргинин всеки ден, тяхното средно тегло е било само около 70 килограма. Това означава, че по- големите индивиди или всеки, който иска да максимизира продукцията на азотен оксид, трябва да консумира с 3- 5 грама аргинин веднага след ставане, 30- 60 минути преди тренировка, веднага след тренировка и 30- 60 минути преди лягане. Уверете се, че приемате 500 - 1000 милиграма витамин Ц с всяка доза аргинин, за да помогнете за предотвратяване разпадането на азотния оксид.
Коментари

 • Anonimus
  Ronaldo докато друга част са консумирали единствено 1 грам витамин Ц. Е нормално първата група да натрупа повече мускулна маса и повече сила!!!
  Голямо сравнение побликувате :D къртите, къртите :D
  21 Декември в 10:02
 • Anonimus
  Администратор Какво му е лошото на сравнението?
  23 Декември в 11:38
 • Anonimus
  Ivaylo Лошото е,че се сравнява с витамин Ц.За да се разбере дали има ефект трябва едната група да взима аргинин+витамин Ц,а другата само аргинин.Така ще се разбере дали има ефект от витамин Ц!
  26 Декември в 18:49
 • Anonimus
  BULLMAN подкрепям Ivaylo:)...точно така ще се разбере дали има ефект,ако другата група приема само аргинин;)
  10 Февруари в 16:03
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...