Кажете „Не” на кафето!

Добавена на 22 Януари 2012 | Категория: Статии | Добави в любими

Проучванията показват, че пиенето на кафе води до високи нива на кортизол, така че изберете кофеин под формата на капсули


Кофеинът носи множество ползи, включително засилено изгаряне на мазнини, повишена сила, по - добър фокус и концентрация. И въпреки че Bodytime ви препоръчва да приемате кофеин под формата на капсули, повечето хора продължават да консумират първата си доза за деня посредством кафето.

Но едно ново изследване, проведено в Гърция, показва, че когато субектите са пили около една чаша кафе сутринта, тяхното ниво на кортизол става по - високо, отколкото ако пият само вода.

Кортизолът (катаболен хормон, който може да има вредно въздействие върху мускулната маса) е висок сутринта и намалява с напредването на деня. Но това не означава, че трябва напълно да се откажете от кафето.

Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали, поради което се поддържат високи нива на кортизол. Изследователите откриват, че дори безкофеиновото кафе води до повече кортизол, отколкото приемането на вода.

Така че забравете сутрешното варене на кафе и си вземете 200 - милиграмови капсули като хранителна добавка. Така ще получите всички полезни свойства без да има повишен риск за високо ниво на кортизол.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19
 • Anonimus
  alexis "nenci Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19"

  Много добро изказване от страна на nanci, а и кафето има много повече плюсове, отколкото минуси, така, че лично аз си оставам на мнение, че кафето е полезно и трябва да се пие.
  15 Юни в 00:25
 • Anonimus
  christian louboutin shoes Nice blog!
  23 Ноември в 07:47
 • Anonimus
  It turned out that I was wrong after all, and their ownReplica Gucci Handbagsreally nice.I to

  know I may sound crazy, but should not be copied some of the designerReplica Gucci Handbags. I mean special edition bag, wallet exotic leather or color, basically everything way too expensive. Why do I say this? Well, even the best replicaReplica Hermes Bagsmanufacturers can be compared to the brand, especially if we are talking about Hermes.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320704
  04 Юли в 06:45
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...