Стероиди, Опасно!

Добавена на 10 Ноември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

В тази статия ще се опитаме да променим мисленето на повечето подрастващи, които искат бързо да се хвърлят на големите мускули!

Да започнем с кратко обяснение какво са стероидите!

Стероидите в нашето тяло са група хормони (сложни химични съединения, произвеждани от жлезите с вътрешна секреция). Хормоните, произвеждани в нашето тяло, се делят на три групи:

- Стероиди
- Пептиди
- aмини


Както разбирате, анаболните стероиди са една от тях. Тези хормони са всъщност липиди, получавани от холестерола. Техните молекули съдържат три 6-атомни въглеродни пръстена и един 5-атомен въглероден пръстен. Това е “стероидното ядро”, към което са прикачени различни “странични групи”, по които стероидите се различават помежду си. Главната им функция е да контролират развитието на костите и мускулите – опорно-двигателната система в човешкото тяло. Най-важните стероиди, произвеждани в нашето тяло (за всички хора свързани с фитнес и покачването на чиста мускулна маса) са андрогените (мъжките полови хормони), с основен представител тестостерона. Те оказват на организма ни 2 вида въздействия: анаболно (стимулиращо растежа) и андрогенно (стимулиращо мъжките полови характеристики).Всички хормони се грижат за определени процеси и функции на тялото, те се произвеждат в определени количества и се регулират от всеки индивидуален организъм. При поднасянето им в готов вариант тялото започва да се презадоволява и спира или намалява процеса на производство на собствени хормони, което води до силен хормонален дисбаланс. При приемането на анаболни стероиди за спортни цели, най – често се поднася тестостерон, в негови различни форми. Повечето негативни последствия се появяват след спирането на МЕДИКАМЕНТИТЕ. Не случайно думата медикамент бе написана с главна буква, искаме да наблегнем на това, че всички тези продукти са създадени единствено и само с медицинска цел. Те се предписват само след изследвания и се прилагат под строг медицински контрол. След като тялото спре да получава хормоните от вън, то започва да се оптива да възстанови нужните му стойности чрез собствено производство, но точно тук идва проблемът. Това се случва изключително трудно и в повечето случай нивата не се възстановяват напълно.Последствията могат да бъдат следните:

На първо място агресивно поведение по време на приема и тежка депресия след него. Не случайно има голям процент на самоубийства при приемащи стероиди.

Друг страничен ефект би могъл да бъде появата на акне, тъй като акнето се приинява от бактерия, която вирее в кожата и е провокирана от прекаленото производство на няколко хормона, главно андрогенни.

Високо кръвно! Това състояние се причинява от водната задръжка и голямото покачване на килограми, което съпровожда употребата.

Гинекомастия, това е растеж на женска гръдна тъкан при мъжете. Това се получава заради хормоналният дисбаланс, който настъпва, главно заради високото ниво на естроген(женският полов хормон)

Възможно е и промяна в цвета на кожата (жълтеница)

Това е чернодробно заболяване, което се характеризира с
уголемяване на черния дроб, съпроводено със силни болки, пожълтяване на очите и кожата.
Малките тестити също са сериозен проблем, по време на използването на анаболни стероиди те се свиват, защото просто спират повечето процеси, но когато започнат да възстановяват производството на тестостерон, те не могат да възстановят размерите си напълно.

С няколко думи, не вземайте стероиди, позитивите от тях са много по – малко от негативите!

Чрез тренировки, правилно хранене и качествени хранителни добавки можете да постигнете прекрасни резултати, без да се притеснявате за здравето си.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...