Тайните на Рибеното масло и ползите от него!

Добавена на 30 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


В тази статия, ще разгледаме така популярното Омега-3 Рибено масло и защо то е толкова важно и благоприятно за организма на всеки човек, независимо от възрастта му! Като пример за качествено Рибено масло ще приложим Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil, тъй като той е с високо съдържание на EPA и DHA ( по-долу ще наблегнем и на това както точно значат тези съкращения и защо са толкова важни )!

Мазнините, които се съдържат в плътта на рибите и които сме свикнали да наричаме Рибено масло, по същество са Омега-3 киселинни етил естери. Повечето от нас като неспециалисти, наричат тези компоненти Омега-3 мастни киселини.

Ползите от въпросното Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil са в това, че по-успешно се изгарят поетите и продуцирани мазнини в човешкото тяло, намаляват се стойностите на лошия холестерол, предотвратява се образуването на плаки и склероза на кръвоносните съдове – а с това намалява и рискът от инфаркт и инсулт. С Рибено масло може успешно да се контролира и съдържанието на триглицериди в кръвта.

Ползата от прием на Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil освен в състоянието на сърдечно-съдовата система и липидната характеристика, е в по-успешното лечение на възпалителни заболявания в ставите, подобрена памет и концентрация, нормализиране на кръвното налягане, лечение на кожни заболявания – включително псориазис, балансиране на ензимното и хормоналното равновесие.Казано накратко EPA и DHA са стойностите, които са от най-голямо значение при избора на Рибено масло – колкото по-голямо е съдържанието им в 1000мг Рибено масло, толкова по-потентен и качествен се явява продукта. Стойостите, за които трябва да следите са минимум 180/120 мг EPA/DHA, а най-концентрираните продукти съдържат около 500/250мг EPA/DHA na 1000мг Рибено масло. Това са незаменими мастни киселини, които човешкото тяло не произвежда и трябва да се приемат с храната. Дори е за предпочитане това да става с хранителни добавки, за да се предпазим от органични токсини и живак, съдържащи се в морските и океански риби .

Освен вътрешното приложение, компонентът Рибено масло има и външно – той е включван в мехлеми и кремове за лечение на кожни заболявания, упорити рани и изгаряния, защото ускорява регенерацията на тъканите и предотвратява възпаления и гнойни усложнения.

Какви са ползите от Омега-3 Рибено мало?
При редуциране на телесните мазнини!
Омега-3 мазнините действително съдействат за оптимално разграждане на мазнините в тялото и за липидното равновесие. Бързото разграждане и трансформацията на мазнините в енергийни единици не допуска както високи стойности на лошия холестерол, така и създаването на мастни депа и трупането на килограми.

Доброто рибено масло регулира обменните процеси в организма. Популярна е теорията, че с рибено масло може да се постигне забележима редуцкия на килограмите. Възможно е да има подобен ефект, но само ако с рибено масло се балансира метаболизмът и това е част от комплексна програма за отслабване и се приема достатъчно количество на ден. Акцентът в нея задължително трябва да бъдат физическите натоварвания, двигателна активност при намален калориен прием. С две думи – работещата класическа рецепта: повече движение и по-малко заседяване на трапезата.

Все пак не бива да нарушаваме максимата, че много добро не е на добро: не прекалявайте с приема на рибено масло! Не е удачно да приемате повече от 12-15 грама на ден Рибено масло с концентрация 180/120 EPA/DHA или не повече от 6-8 грама на ден с концентрация 400/200 EPA/DHA. То е буквално противопоказано при специфична алергия към компоненти в него, при бъбречна недостатъчност и камъни в бъбреците, при туберкулоза и хиперфункция на панкреаса.При депресия и за нерви!

Приемът на рибено масло съдейства за преодоляването на депресии и манийната фаза на биполярни разстройства – това бе доказано експериментално преди две години от екип на Indiana University в САЩ. Оказва се, че потреблението на Рибено масло въздейства на определени мозъчни зони, чиито функции обикновено се нормализират само с помощта на доста силни медикаменти. Използването на точно определени дози Рибено масло в продължение на 4-5 седмици постига резултати, които за същото време с обичайните хапчета не могат да се получат. При това – без специфичните странични ефекти. Облекчаване на депресивни симптоми и готовност за преодоляване на стресови състояния се наблюдават в до 80% от случаите с терапии чрез Рибено масло.
При потребители без подобни заболявания приемът на рибено масло подобрява качеството на биохимичните процеси, които засягат висшата нервна дейност. Оптимизира се предаването на сигнали по нервните пътища, балансира се състоянието на психиката при натоварвания и преумора.За подобряване на паметта !

Мозъкът е този орган на човешкото тяло, който съдържа най-висок процент дълговерижни мазнини. Т.е. Омега-3 мастните киселини са от изключително значение за изграждане и функциониране на главния мозък. Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil подобряват кондицията на мембраните в мозъчните клетки, което подобрява свързаността и екипното им действие. Подобряват се проводимостта и способността за съхраняване на информация – това е важно за паметта и концентрацията. Хората, които редовно имат в менюто си храни с описаните качества или приемат рибено масло, рядко развиват Алцхаймер и дълго съхраняват пълноценни мозъчните си функции. Счита се също, че приемът на рибено масло може да подобри резултатите при тестове за интелигентност с до 13%.

При високо кръвно!

Както споменахме по-рано, приемът на рибено масло предотвратява отлагането на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове и тяхното втвърдяване и чупливост. При добра кондиция и пропускливост на кръвоносните съдове, както и при стойности на холестерола в нормативни граници, се неутрализира една от главните причини за високо кръвно налягане. Така че – с рибено масло може да се реализира ефективна профилактика срещу хипертония и тази възможност не бива да се игнорира.

При болки в ставите и артрит !

Специалисти съветват хората, които страдат от болки в ставите и артрит, да приемат редовно по две чаени лъжички рибено масло на ден. Това чувствително намалява необходимостта от прием на болкоуспокояващи. Като съдейства за овладяването на възпалителния процес, приетото Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil позволява по-лесен контрол върху артрита и последиците от прогресията му върху ставите. Всички болкоуспокоителни, които се приемат в подобни случаи, имат странични ефекти и се отразяват на здравето на стомаха и основно на черния дроб. Приемът на Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil може да намали приема на медикаменти като ибупрофен и диклофенак с до 30%.За зрението !

Установено е, че с възрастта в очната ретина се натрупват молекули на токсични вещества и това сериозно отслабва и уврежда зрението. При възрастни хора, в чието меню редовно е имало мазни риби, тези промени се срещат много рядко. Извод: въпросното Рибено масло неутрализира токсичните молекули, не допуска тяхното натрупване в ретината и така зрението се съхранява в добра форма. Профилактиката с Рибено масло се оказва работещ вариант за предотвратяване на дегенеративните процеси в ретината, присъщи на хората на възраст над 50 години.

При главоболие !

Нови изследвания се фокусират върху храните, които могат да причинят главоболие. Сред тях изненадващо се оказват например киселото мляко, ядките, кашкавалът. Същевременно има наблюдения върху храни и хранителни компоненти, които действат в обратна посока и – познайте! – коментираното рибено масло е сред тях. Счита се най-общо, че с рибено масло се балансират метаболитните процеси и се ускорява освобождаването на тялото от токсини, които са в основата на “аварийни” действия за нерви и кръвоносни съдове.

Възпалени венци и пародонтоза !

Високо пречистеното рибено масло действа на възпалителните огнища – включително тези в устната кухина. Омега-3 мазнините са важен фактор в овладяването на болестните процеси при възпаления на венците и пародонтоза. Има редица изследвания, които потвърждават тезата и които доказват чрез реални резултати оздравителния ехект върху здравето на устната кухина, както и косвено оттук – на сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат.
За щитовидна жлеза и Хашимото !

Приемът на пречистено рибено масло е полезен и при болестни отклонения на щитовидната жлеза, включително автоимунния тиреоидит на Хашимото. Приетото Рибено масло съдейства за неутрализиране на възпалителните процеси в щитовидната жлеза, които са в основата на повечето последващи отклонения от нормалните й функции. С помощта на витамини и Pure Nutrition Omega-3 Fish Oil се попълват дефицитите на организма и се балансира хормоналното равновесие; симптоматиката на заболяванията е под контрол.

При шизофрения !

Качественото Рибено масло е от доста голямо значение за нормалното функциониране на нервната система, баланс на психиката и устойчивост на стрес. Доказано е, че при хора с психична лабилност терапията с рибено масло може да помогне за преодоляването на някои психични нарушения, които могат в по-късно време да се изявят в шизофрения. Доброто Рибено масло стабилизира състоянието на нервната система, подобрява проводимостта на нервните сигнали и прави психиката устойчива, адаптивна при стрес и резки неблагоприятни промени на външните условия.
Повлияването на подобно заболяване от приема на Рибено масло предлага нов ракурс за генезиса на шизофренията: възможно е проявата й да има връзка с начина, по който организмът използва Омега-3 мастните киселини.
В заключение, след всички тези полезни за организма ефекти Рибеното масло се оказва една от най-нужните и дори задължителни хранителни добавки за човека! Така че, се замислете дали приемате достатъчно количество и потърсете най-правилната хранителна добавка съдържаща Омега-3 мастни киселини и я добавете към дневното си меню и съвсем скоро ще усетите полезните ефекти върху организма си !

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...