Тренировка тип 'ЗАБИВАНЕ'

Добавена на 17 Юли 2018 | Категория: Упражнения | Добави в любими

Вие сте бодибилдър. Правите всичко както трябва. Имате прилична тренировъчна програма, която спазвате религиозно, хапвате си добре чисто месце и богати блюда. Опитвате различни тренировъчни техники и упражнения, но въпреки всичко не растете достатъчно бързо, нещо някъде не върви.

Излизате от залата, замъквате си задника вкъщи и сядате да мислите. Къде и какво не върви. Но то ако ставаше със седене и мислене, половината депутати щяха да приличат на Рони Колман. За съжаление макар да блъскате цял ден, много вероятно е по нищо да не се различавате от господата, търкащи пейката по цял ден. В отговора на липсата на прогрес започвате все по-ожесточено да измъчвате организма си с продължителни и тежки тренировки. Затова преди да погледнете детайлите на забиващата тренировка, нека едно нещо стане ясно – вие растете не когато сте в залата, а във времето извън нея. Важно е да научите кои са основните моменти на възстановяването.

Възстановяване


Освен тренировката, почивката и възстановителния процес са основната част от формулата за успеха. И ако не давате на тялото необходимото време за възстановяване, то и най-херкулесовските усилия в залата няма да могат да компенсират тази грешка.

Процесът на изграждане на мускули е двустепенен свързан процес от типа действие-реакция. Първият етап е подлагането на мускулите на силови натоварвания, които водят до изменения на мускулните влакна в тренираните мускули. Етап номер две е възстановяването, когато приоритет на организма е възстановяването на „щетите” нанесени от тренировката.

Една тренирана мускулна група изисква средно около 72 часа за възстановяване, преди да бъде отново подложена на натоварване. Едва след това време повредените мускулни влакна ср възстановяват и усилват, готови да посрещнат дори и по-големи натоварвания. В тези два етапа се съдържа и целият цикъл на бодибилдинга.

Ето защо, запознати отлично с теорията на възстановяването, повечето професионалисти тренират всяка мускулна група по веднъж седмично, а почти всички програми дават по максимум две тренировки седмично за мускулна група.

Но уравнението на възстановяването не съдържа само калкулация на необходимото за възстановяване време. Освен ефект на мускулно ниво – разкъсване на фибрите, тренировката оказва влияние и на нервната система и на психиката на трениращия. Например при шест тренировки седмично вие може да сте нагласили програмата си така, че да позволявате на всяка мускулна група да почива необходимия брой часове, но самата нервна система има само един почивен ден от тренировъчния стрес. Ето това също оказва значение за вашия прогрес. И тук програмата Забиване ще ви разкрие своите предимства.

Забиване


Помислете за последния път, когато бяхте на почивка или командировка и не можахте да отидете в залата за тренировки. След като се върнете обратно и започнете да тренирате, с изненада установявате, че сте по-силен имате по-голяма мотивация и ви е по-леко. Това е така, защото позволихте на мускулите си да починат повече време.

Със Забиване ще тренирате една мускулна група само веднъж седмично. Тренирайте четири поредни дни, след това си починете три. Целта е да дадете на организма си повече време за цялостно възстановяване, отколкото повечето тренировъчни цикли осигуряват. Освен това самото използване на тази по-различна система ще разтресе сериозно организма ви и ще го шокира към по-бърз растеж. С всяка стандартна система вероятно в даден момент ще стигнете до точката на замръзване. Вашето тяло има способността да се приспособява и ще свикне на еднообразните стандартни тренировки.

Това, от което имате нужда, е силен шок, нещо коренно различно от всичко правено досега, един по-различен начин за стресиране на мускулите.

Затова разчитайте на Забиване – убийствен четиридневен цикъл, който ще ви зашемети, последван от тридневна почивка, в която фактически ще пораснете.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...