Тренировката на Арнолд излезе наяве!

Добавена на 16 Август 2016 | Категория: Тренировки | Добави в любими


Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър Олимпия през 1980 г. Тренировките, които му помогнаха да изгради формата на най-добрият културист на всички времена са актуални и днес.

Арни тренира два пъти дневно в Голдс Джим във Венис, заедно с приятелите си Франко Коломбо, Франк Зейн и Дейв Дрейпър. Тренировките му продължават с часове, с много повторения и серии. Този тип тренировки са заклеймени от съвременните експерти, тъй като време за възстановяване на мускула просто няма. Въпреки всичко, това си остават едни от най – разглежданите и обсъждани тренировки на всички времена!


Тук ще ви представим тренировките за гърди на Арнолд такива, каквито са били, когато е вилнял на състезателния подиум.Гърди

Тренировката за гърди ще бъде трудно разграничена от тази за гръб, тъй като австриецът тренира мускулните групи в суперсерия. Арнолд прилага суперсериите за гърди и гръб, тъй като изпълнени по този начин упражненията отнемат по-малко време, около час. Освен това по този начин Арнолд успява да използва по-голяма тежест, съответно развива по-плътни мускули. Да не забравяме и удоволствието, което суперсериите доставят. Всеки по – сериозно трениращ ще претръпне при мисълта за изгарящата сладка болка при всяко едно повторение при суперсериите.

Въпреки големият брой повторения, Арнолд използва винаги максимална работна тежест, когато тренира гръдните мускули с цел максимален растеж. Арнолд използва пирамида, при която се увеличава тежестта и се намалява броят на повторенията за всяка серия.Арнолд често изпълнява пулоувър с прави ръце като редува дъмбел с щанга. Той смята, че пулоувърът разширява торакса и гръдния кош, въпреки че това не е доказано.

Началото на тренировката на Арни започва със загрявка. Той прави 30-40 повторения избутване на щанга от лег, след това идва същинската част пирамида с покачване на килограми и намаляване на повторения на същото упражнение. Там той прави 5 серии като започва от 20 повторения и стига до 6.

Следващото упражнение е флайс с дъмбели от хоризонтален лег. 5 серии, като прави 15 повторения и намалява с всяка следваща серия с по 1 повторение.

Следват Кофички с тежест, 5 серии, като се следва принципа на флайс с дъмбели всяка следваща с 1 повторение по – малко.Последното упражнение е пулоувър с дъмбел отново на същия принцип 5 серии, като първата също е 15 повторения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...