ZMA, подобрете съня и нивата на тестостерон!

Добавена на 15 Август 2018 | Категория: Без категория | Добави в любими

ZMA е патентована формула, включваща в състава си цинк, магнезий и витамин B6. За да се използва това наименование, тези съставки трябва да са в точно определена форма и концентрация.

Доказано е клинично, че ZMA допринася за повишаването на нивата на анаболните хормони и мускулната сила.

Цинкът се съдържа във всяка клетка на човешкото тяло и е отговорен за протичането на множество ензимни реакции. Освен това играе важна роля във всички метаболитни процеси. Повечето от цинка в човешкото тяло е струпан в костите и мускулите. Той има силна антиоксидантна активност, важен е за зарастването на раните, подобряването на плътностна на косата и ноктите, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм
Освен всичко това е изключително важен за поддържането на мъжката полова система, като спомага за производството на сперматозоиди. Дори лек дефицид на цинк може да предизвика мускулна атрофия или дори депресия.Важно е да се отбележи, че таблетки без киселинна база са значително по-ефективни. Вземете Витамин C до 4 часа след или преди приема на цинк. Дневната средна доза за Цинк (Zn) е 15 милиграма. Ако приемате над тази стойност продължително време ще трябва да приемате и допълнително Мед (Cu).

Мазнезият играе ключова роля за енергийния метаболизъм и протеиновия синтез. Той подпомага усвояването на Калция и участва в костния растеж и като важен ко-фактор е необходим за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия. Магнезият има положително влияние върху функцията на половата система като разширява доброкачествено кръвоносните съдове. Спомага за намаляването на кръвното налягане и спомага за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища.
Активният физически и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от магнезий.Той участва пряко в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, като намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. Той е един от най-важните минерали за атлетите, заради способността му да отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите, подобрява мускулните съкращения и е важен за образуването на ензими, главните черноработници за възстановяването и усвояването на хранителните вещества.

ZMA не е нужно да се приема циклично.

То няма да подтисне собственото производство на хормони и може да се взима продължително.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Ядките, които да включим към хранителния си режим!

Ядките, които да включим към хранителния си режим!

05 Октомври 2018

Заради своето високо съдържание на мазнини, някога ядките са имали репутацията на храни, които трябва да се избягват ако човек е решил да влиза във ф...

Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

03 Октомври 2018

Есента е тук. Сезонът, в който богатството на плодове и зеленчуци е най-голямо. Именно поради тази причина хо...

Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще ус...

Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е ...