Изпълни ръкавите

Добавена на 22 Март 2012 | Категория: Фитнес | Добави в любими

Представяме на вашето внимание 14 правила за изграждане на чудовищни ръце1. КОНЦЕНТРАЦИЯ


Насочи вниманието си единствено към мускулната група която ще тренираш днес – това са ръцете. Не се притеснявай за утрешната тренировка. Когато вдигаш тежестта, усещането е все едно цялото ти тяло е изградено само от ръце. Мисли за тях, като за единственото нещо, което се движи, сгъва, разгъва и стяга. Нищо в живота ви не е по-важно в този момент, от тренировката за ръцете и работата им до отказ.

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПЪЛЕН ОБХВАТ НА ДВИЖЕНИЕТО


След години тренировки и лутане с четвъртинки повторения, половинки повторения, едно нещо се изясни. Целта е оптимален стрес и максимална умора на мускула. Това може да се постигне, единствено чрез цялостно натоварване на мускула. Ето защо винаги, използвайте пълен обхват на движение при всяко упражнение.

3. НЕ ПРЕТРЕНИРАЙТЕ


В залите е пълно с момчета, които се убиват от тренировки. Те тренират, тренират, тренират. Бицепсът и трицепсът са много малки мускулни групи и могат да бъдат уморени доста бързо. Натоварването им след този момент е вече непродуктивно. Предлагаме ръцете да се тренират веднъж седмично. Напредналите билдъри могат да правят по 15 серии за бицепс и трицепс, но сериите винаги трябва да са под контрол. Същото се отнася и за повторенията, те трябва да се държат в границите на 8-10, и всяко едно от тях да се прави все едно е последното.

4. СЛЕД КАТО ИЗГРАДИШ СОЛИДНА БАЗА ОТ МАСА ЗАПОЧНИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ФОРСИРАНИ ПОВТОРЕНИЯ


Преди да опиташ форсираните повторения се нуждаеш от две неща: Първо, обем на мускула и второ, добър тренировъчен партньор. Без тези неща можеш лесно да скъсаш бицепс или да травмираш лакът. Ако имаш няколко години опит, добър обем на мускула, добър обем на бицепса и трицепса и възможността да контролираш екстремно тежки щанги по целия път на движението им, форсираните повторения са наистина супер техника в стратегията за изграждането на ръцете.

5. НЕ СЕ ГЛАВОЗАМАЙВАЙ ОТ КОМПЛИМЕНТИТЕ НА ДРУГИТЕ


Когато другите в залата ти правят комплимент, за големите ти ръце, не го взимай сериозно. Това ще те накара да продължиш да тренираш здраво и да не се отпускаш. Понякога хвалбите размекват човека. Бъди стриктен към себе си! Твоето мнение и това, което виждаш пред себе си, е по-важно от мнението на останалите.

6. ПОСТОЯНСТВО И ТЪРПЕНИЕ


Никога не си мисли за това, колко много и колко бързо ще пораснат ръцете ти. Колкото повече ги гледаш, толкова по-малко ти се струва, че растат. Какво казват старите хора? „Наблюдаваната тенджера никога не завира”. Вместо това бъди реалист и разбери факта, че растежа на ръцете е постепенен и не може да го забележиш изведнъж. Това не означава обаче, че те не нарастват. Като игнорираш времето и растежа, ще имаш възможност един ден да се събудиш и да се изненадаш, виждайки своите огромни ръце.

7. ВСЯКА ТРЕНИРОВКА ТРЯБВА ДА Е ЗДРАВА


Грешка е да мислиш, че ще стане лесно. Няма да е лесно! Натоварвай се мощно всяка серия и нека всяка тренировка бъде с пот на челото. Болката трябва да бъде в мускула, а не в ставата. Ставната болка е индикатор за това, че трябва да контролираш движението по-добре и да натоварваш мускула в целия обхват на движението. Можеш да помолиш за малко помощ в последните 1-2 повторения.

8. УВЕЛИЧАВАЙ ТЕЖЕСТИТЕ


За първоначалните размери, в твоите първи тренировки, използвай средни тежести. След като изградиш базова сила и маса на ръцете, прогресивно увеличавай тежестта, за да увеличиш натоварването и мускулната плътност.

9. НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ТЕЖЕСТИ КОИТО НЕ МОЖЕШ ДА ДЪРЖИШ


Опитвайки се да впечатлиш другите около теб използвайки огромни тежести ще те накара да изглеждаш като глупак. Нищо няма да те направи по-глупав и нищо няма да ти доведе травма по-бързо, отколкото вдигането на наблъскана докрай щанга, която не се контролира 100%-во от своя бицепс или трицепс. Тренирай умно!

10. ТРЕНИРАЙ БИЦЕПСА, ТРИЦЕПСА И ПРЕДМИШНИЦАТА ЗАЕДНО, В ЕДИН ДЕН


Идеята е да се задържи кръвта в една зона. Колкото повече кръв има в ръцете, толкова повече храна за растеж имат те. Напомпи целите ръце и задръж така до края на тренировката. Ако тренираш друга мускулна група този ден, ще завършиш тренировката загубил мапомпването в ръцете.

11. ДАЙ СИ ПОЧИВЕН ДЕН СЛЕД ТРЕНИРОВКАТА ЗА РЪЦЕ


Тъй като бицепса и трицепса са относително малки мускулни групи, след една здрава тренировка те бързо се уморяват. Участието на ръцете при тренировката на гърдите, гърба и раменете ще доведе най-вероятно до тяхното претрениране, ако е в следващия ден. Ето защо те се нуждаят от пълна почивка, за да се възстановят. Идеалното положение е ако им осигурите един ден пълна почивка след тренировката.

12. НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ И НЕ ПРАВИ ГЛУПАВИ НЕЩА


Всеки билдър мечтае да има големи ръце и да ги направи бързо. Ако не ги направи достатъчно бързо започва да нервничи. Ако позволиш на желанията ти да вземат връх над възможностите ти, то ти ще изпаднеш в депресия или ще си докараш някоя травма, или много вероятно е и двете. Още по-лошо ще намразиш спорта, защото действителността не се покрива с мечтите ти. Тренирай свирепо, за да постигнеш твоя генетичен потенциал и когато го постигнеш бъди горд с това, което си направил.

13. НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ И НЕ ПРАВИ ГЛУПАВИ НЕЩА


Докато тренираш ръцете, използвай въображението си, за да видиш бицепса като планина с огромен връх и трицепса като мощна набраздена подкова зад него. Трябва да се концентрираш и да използваш връзката мускул-ум.

14. ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ


Големите ръце са нещо, което всеки един иска да има. Нека тренировките за тях да се превърнат в удоволствие, а не във фикс идея. Големите ръце без съмнение са впечатляващи. Тренирайте, за да ги имате.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...