Какво представлява човешкият хормон на растежа (HGH)?

Добавена на 10 Септември 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

HGH, или човешният хормон на растежа, се използва за стимулиране и насърчаване на клетъчното размножаване, растеж и възстановяване. Той се произвежда чрез използване на рекомбинантна ДНК технология.

На първо място, HGH се използва за лечение на деца, които имат смущения в растежа или болести, като например синдром на Търнър. Той се използва и за третиране на възрастни, които имат хормонална недостатъчност. HGH може да ползва като лекарство с рецепта, което се прилага от медицински специалисти, а не като средство, което всеки може да си купи на пазара. HGH се счита за изключително комплексен хормон и пълната му гама от функции остава неизвестна.

Човешкият хормон на растежа се използва от спортистите от началото на 70-те години на 21-ви век. Той е забранен от NCAA и МОК, обаче, тъй като в проба с урина не може да се открие употребата на HGH, забраната не може да бъде приложена през тези първи години. Кръвните тестове през последното десетилетие са в състояние да направят разлика между изкуствен и естествен HGH. Има множество продукти с човешки хормон на растежа, които не само са легални, но и предоставят огромни ползи за здравето.

Нормалните функции на хормона на растежа в тялото


Растежният хормон, който се намира в тялото в естествена форма, е известен като анаболен, което означава „изграждащ”. Най-често срещаният ефект на хормона на растежа е увеличаването на височината по време на детството и юношеството.

Има няколко други ефекта, които оказва HGH върху тялото- укрепване на костите и мускулите, увеличаване на мускулната маса, увеличаване задържането на калций, насърчаване на липолизата, стимулиране растежа на вътрешните органи и максимизиране ефективността на имунната система.

Твърде много HGH в организма


Когато организмът произвежда твърде много хормон на растежа, това може да предизвика тумор на хипофизата. Туморът е доброкачествен и расте бавно, произвеждайки постепенно все повече хормон на растежа. В крайна сметка, ако туморът стане много голям, той може да предизвика редица заболявания, включително главоболие, нарушено зрение, удебеляване на костите на пръстите на краката, пръстите на ръцете и челюстта. По-тежките симптоми може да доведат до развитие на диабет от тип 2. Обикновено тези тумори са хирургично отстраними.

Твърде малко човешки хормон на растежа в организма


Ефектите от дефицит на HGH може да варират в зависимост от това кога се проявяват. Най-честите последици при децата са нисък ръст и изоставане в растежа, като резултат от вродени малформации или генетично заболяване. Недостигът на хормон на растежа при възрастните не е толкова често срещан, но може да възникне в резултат на структурна травма или лезии. Дефицитът при тях може да предизвика затлъстяване, намаляване на мускулната маса и намалена жизненост.

Ползи за здравето от суплементацията с HGH продукти


Най-добрите HGH хранителни добавки могат да увеличат мускулната маса, да подобрят съня, да увеличат енергията и жизнеността. Важно е да четете внимателно инструкциите и указанията на продукта, за да избегнете предозиране, тъй като може да има неблагоприятни последици. Други ползи включват подобряване на метаболизма и загуба на излишни килограми.

На пазара има много производители, които твърдят, че произвеждат най-добрия HGH продукт. Важно е да сте информирани потребители и да откриете всичко, което можете за хранителни добавки, преди да ги купите. Разберете как трябва да приемате хормон на растежа безопасно под формата на добавка, за да получите максимална полза здравето без странични ефекти.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Nikolai Статията ми харесва,, но искам да попитам дали има вреди от тези продукти при нормална употреба ?
  Трябва ли после да се приема трибулус за увеличаване на потентността или няма такива странини ефекти ?
  10 Септември в 10:59
 • Anonimus
  ilko 6te porasne6 o6tesi malik :) azsim na 25 i pak rasta ne iskam ve4e:)183
  26 Декември в 02:13
 • Anonimus
  Alternatively you are able to want to visit the yawning caverns of Gua Charas or take a look at Canvas Painting assorted memorabilia at Muzium Tokoh Negeri. Alternatively it is possible to choose to end through in the ornate and distinctive Lao Zi Temple or Wan Fo Tien Temple.Beserah BeachBeserah is often a tiny fishing village especially identified because of Still life oil painting seafood dining establishments. Kodak-worthy moments incorporate the sight of Beserah fishermen herding water buffaloesThanksgiving oil painting carts to the seaside to help them in pulling in their catch for the day.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320722
  22 Юли в 07:54
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...