Как да изградим мускулна маса на краката по най-бързия начин : 2 привидно лесни упражнения за постигане на незабавни резултати

Добавена на 31 Юли 2011 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Отчаяно желаете да разберете начин за бързо увеличаване на мускулната маса на краката? Спрете с търсенето. В тази статия ще намерите информация, която ще ви помогне да постигнете целта си за рекордно кратко време.

Има само няколко упражнения, които трябва да изпълнявате, за да започнете промяната.

Правете клекове за стимулиране на тестостерона


Трябва да знаете, че за изграждането на мускули трябва да направите така, че тестостеронът ви да заработи активно. Един от начините да го постигнете е чрез изпълнение на клекове всяка седмица. Съществуват най-различни вариации на това упражнение. Може да ги изпълнявате с щанга, дъмбели или без допълнително натоварване в зависимост от физическите ви възможности.

Разкрачът при изпълнението трябва да е на ширината на раменете или малко по-широк. Постепенно сгънете коленете си до положение, при което задните ви части почти докосват пода. След това се изправете до начално положение.

Трябва да правите по 8-10 повторения. Започнете с 2-3 серии и увеличавайте бройката постепенно.

Нападите са ключът към по-добри прасци и бедра


Друго страхотно упражнение за изграждане на мускулна маса на краката са нападите. Те се практикуват от доста време и работят чудесно. Започнете в изправено положение. Приравнете стъпалата си в една линия. Направете крачка напред с водещия си крак (по-силният), стъпете на пета и после върху цялото стъпало. Спуснете тялото си вертикално надолу, като запазите гръбнака вертикален. Спрете спускането преди задното коляно да се опре в пода. Стабилизирайте тялото си и се отблъснете се с пети или с пръсти според акцента. Стъпете в начална позиция и повторете с другия крак.

Започнете с 2-3 серии от по 8-10 повторения и постепенно увеличавайте интензивността.

Как да извлечете максимума от тези упражнения?


Трябва да ги изпълнявате през ден. Важно е да дадете време за възстановяване на мускулите си. Препоръчително е да консумирате протеин 60-90 минути преди упражненията.
Ядките са перфектни в случая. Избягвайте всякакви изкуствени ароматизатори. Поддържайте се хидратирани. Трябва да консумирате най-малко 8 чаши вода на ден, за да оптимизирате разширяването на мускулната тъкан.

В тази статия ви поднасяме базова информация за двете най-ефективни упражнения за крака, но има още доста неща, които трябва да знаете.

Дали да правя повече кардио? Ами специални хапчета? Как трябва да се храня?

Това са въпроси, чиито отговори може да намерите в сайта ни.
Коментари

 • Anonimus
  Мартин Имам молба към администратора, ако е възможно да качи някои статии и за изчистване на краката и за намаляване на мм им, защото доста хора имат проблем с тях, главно такива като мен, екс дебелаци :Д
  31 Юли в 13:31
 • Anonimus
  jeki който иска да чисти, му препоръчвам прием на Л-карнитин /течен/ 15-20 мин преди тренировка съчетано с 25-40мин кардио след силовата тренировка.
  01 Август в 12:35
 • Anonimus
  Marin! Имам въпрос .. аз искам да кача мускулна маса на краката но имам травма на единия крак мога да правя клекове и сякакви други упражнения, но само нападите немога.. може ли да ме ориентирате към някакво друго упражнение което да достига същия ефект на нападите .. Мерси предварително :)
  08 Септември в 11:18
 • Anonimus
  Фен И аз имам същият проблем както и Марин...някакви съвети?
  11 Септември в 19:34
 • Anonimus
  Krasi ako e tejka travmata,zabravi brato :(
  09 Ноември в 12:49
 • Anonimus
  Mina Много полезна статия за абсолютно начинаещи като мен. Аз съм жена и искам да натрупам мускулна маса на краката, защото имам луфт между бедрата и прасците са ми доста слаби. Препоръчаха ми да правя напади и клекове. Мислите ли, че тези упражнения ще подпомогнат за запълване на луфта?
  16 Март в 12:21
 • Anonimus
  Dancho Mina sus sigurnost shte se pozapulni lufta chrez napadi i klekove.
  20 Юни в 19:14
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ! Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...