Сънят, горенето на мазнини и още нещо..

Добавена на 08 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Според скорошно изследване сънят на американците намалява прогресивно като най-зле в това отношение са мъжете между 30 и 44 години.

Цената, която плащаме за липсата на сън, е много висока. Негативното въздействие върху здравето ви е повече, отколкото предполагате.

Е, как е възможно липсата на сън да засяга и да пречи на усилията ни да свали някой излишен килограм във фитнес? Нека да разгледаме няколко важни фактора...

Имунната система


Всеки ден сме изложени на най-различни патогени и вируси, а сънят е изключително важен за укрепването на имунната ни система. Причината се състои в това, че по време на сън тялото ни създава и приготвя Т-клетките, които ни помагат в борбата с инфекциите.

Без добър сън шансовете ни да се преборим с бактериите и вирусите са силно занижени, а тялото ни е твърде заето, за да се справи само с проблема. Но как това може да е свързано със свалянето на килограми?

Отговорът е прост. Ако тялото ни е претоварено, то губи фокус в поддържането на подходящо метаболитно състояние. В резултат на това тялото ни ще съхранява калории, за да се справи с тези инфекции, защото в крайна сметка защитният механизъм изисква голямо количество енергия.

Хормон на растежа


Друг хормон, който се произвежда по време на сън, е хормонът на растежа. Той е изключително сложен и много от функциите му все още се изучават, но учените подкрепят значението му, когато стане дума за цялостното ни здраве.

Последните изследвания върху хора с дефицит на хормон на растежа показват, че ако той им се предостави като добавка, то те увеличават мускулната си сила, намаляват мастната тъкан, увеличават плътността на костите си, подобряват текстурата и цвета на кожата, подобряват енергийните нива, а също така имунната система и сексуалната функция!

В действителност, Международният олимпийски комитет забрани хормона на растежа, заради функцията му на анабол за възрастните.

Качеството пред количеството


От колко сън имаме нужда? Това е много спорно. Организмът на всеки човек е различен, така че най-добрият вариант е такова количество, след което се чувствате добре на следващия ден. Ако се чувствате уморени след 10 часа сън, трябва да се замислите над това колко пъти ставате посред нощ и за замислете над това да подобрите дълбочината на съня си. Ако пиете твърде много вода или кофеин, намалете ги. Разбира се и стресът оказва голямо влияние.

Натурални добавки за сън


Това са мелатонинът, магнезият, триптофанът и лайката.Добре е да се използват тогава, когато сте пробвали всичко останало и то не помага.

Заключение


Ако усещате, че не извличате максималното от диетата си и тренировките, то тогава сънят е основният фактор, който трябва да подобрите. Направете го и ще успеете!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    здраве super
    15 Октомври в 00:16
  • Anonimus
    A number of other birds such as the ostrich, the quail, the ewe as well as the turkey lay eggs.But Oil Painting most popularly consumed and relished is the chicken eggsabstract oil painting is obtainable in all of the parts of the globe and moreover, it is extremely inexpensive when compared with other eggs.Hens have been domesticated in Europe since 600 B.C.plusMother day painting found the brand new World with Columbus on his second trip in 1493.It is also claimed that throughout the French Revolution, in france they knew more than 685 recipes which involved using eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320714
    14 Юли в 17:40
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...