Три проблема и добавки за тяхното решение

Добавена на 22 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими

1. Ранна умора в залата


Имали ли сте някога един от онези дни, когато сте в залата, правите едно или две упражнения и след това се чувствате като разбити?

Голямата умора в самото начало на тренировката може да бъде много обезкуражаваща, защото въпреки добрите намерения за разбиване в залата тялото ви има други планове.

Първото нещо, което трябва да погледнете е дали програмата ви е планирана правилно. Ако се опитвате да правите твърде чести тренировки, то това може да поражда проблема. Ако в случая не е така, то трябва да помислите за хранителни добавки.

Хранителната добавка, която ви трябва:

Една от главните молекули, замесени в продукцията на мускулните контракции по време на тренировка, е креатин фосфатът. Това е молекулата, която помага за увеличаване на нивото на аденозин трифосфата, който се използва като източник на гориво за всяко повторение, което правите в залата.

Когато в тялото няма достатъчно креатин фосфат, за да се синтезира аденозин трифосфат, то настъпва умората и вече не сте в състояние да продължите.

Вие може да набавяте креатин с всекидневния си хранителен режим, но ако тренирате здраво, той няма да е достатъчен. Чрез добавянето на креатин като хранителна добавка, вие наистина насищате организма и производството на аденозин трифосфат се увеличава на нужното ниво.

Грешно е да се смята, че на мига ще вдигнете силата си чрез креатина. Той просто ще ви помогне да тренирате по-дълго и по-здраво в залата, което ще стимулира резултатите ви.

2. Постоянни мускулни болки


Нормално е да има малко болки след тренировка, особено ако сте правили ново упражнение, ако сте увеличили повторенията или сте променили целия си тренировъчен режим. Ако постоянно усещате болки, с течение на времето това ще провали усилията ви в залата.

Правете стречинг упражнения и кардио след тренировката, които ще ви помогнат да намалите болката, но ако все още я чувствате, помислете за следната хранителна добавка:

Глутамин. Глутаминът е хранителна добавка, която много хора, които тренират интензивно, трябва да взимат, за да ускорят процеса на възстановяване между тренировките, така че да посещават по-редовно залата.

Глутаминът се среща в хранителния режим на повечето хора чрез храната, но е добре да бъде приеман допълнително от хора, които се занимават активно с фитнес.

3. Липса на енергия


Чувствали ли сте се, че ще изхабите всичките си сили и енергия със самото ставане от дивана на път към залата? Е, не сте сами.

В днешния забързан свят това не е необичайно, защото умората в края на тежкия ден си е нещо съвсем нормално. В някои случаи може да пропуснете тренировка, тъй като няма да сте ефективни в залата, но ако проблемът е по-сериозен и постоянен, то трябва да се замислите за хранителна добавка, а тя е:

Кофеин. Опитайте кофеинова хранителна добавка за бърз прилив на енергия. Толкова много хора използват кофеин всеки ден без да се замислят, че той всъщност може да им даде важни сили и енергия за тренировка.

За най-добри резултати трябва да се стремите да взимате кофеин преди тренировка.

200 милиграма е стандартната нужна доза, но в зависимост от човека, може да се наложи по-малък или по-висок прием.

Може да разгледате и някои от другите енергийни продукти на пазара. Изборът е наистина голям.

Заключение


За всеки проблем има нужното решение, стига да го потърсите. Никога не трябва да се предавате и да си проваляте тренировъчната програма преди сте проверили дали има начин да се справите със ситуацията.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...