11 супер „странични ефекта” от приема на Л-Карнитин

Добавена на 26 Февруари 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

1. Топене на мазнините


Ако искате да се изчистите от излишните мазнини, то това е аминокиселината, от която се нуждаете. Л-карнитинът пренаса дълговерижните мастни киселини като триглицеридите в митохондриите, където те се окисляват за производство на енергия.

Карнитинът има качеството да намаля умората и да служи за потискане на апетита. Ето защо, л-карнитинът ще ви свърши много работа, когато сте на диета. Той не само ще ви помогне да не трупате мазнини, но и ще повиши аеробния ви капацитет, което означава, че ще можете да горите повече калории при кардио.

2. Мускулна маса


Л-карнитинът е страхотно оръжие и за тези, които искат да направят мускули. Суплементирането с л-карнитин ще ви помогне да увеличите силата си, а по-големите тежести означават по-големи мускули.

3. Костната плътност


Отслабването на костите при стареенето е основна грижа на много възрастни хора и жени след менопауза. То води до увеличаване рисковете от фрактури, остеопороза, артрит и други заболявания на костите. За щастие, приемът на л-карнитин може да забави процеса на разграждане на костите и да подобри структурните им качества чрез намаляване на костната обмяна.

4. Сърдечни заболявания


Карнитинът се използва предимно в борбата със сърдечните заболявания. Няколко клинични проучвания показват, че л-карнитинът може да се използва в комбинация с конвенционално лечение на стенокардия, за да се намалят нуждите от лекарства и да се подобри способността на хората да правят упражнения без дискомфорт или болки в гърдите. Някои проучвания са установили, че приемането на л-карнитин след сърдечен удар намалява шансовете за втори такъв.

5. Лечение на бъбреците


Вашите бъбреци произвеждат карнитин. Когато се стигне до бъбречно заболяване, естествено се препоръчва допълнителна консумация на карнитин, за да се компенсира неговия недостиг.

6. Мъжки стерилитет


За тези мъже, които се опитват да имат деца и имат малък брой сперматозоиди, карнитинът може да се окаже добър помощник в увеличаване броя на сперматозоидите и подобряване качеството на спермата.

7. Жени, които кърмят


Новите майки, които избират да кърмят, горят повече калории, но един страничен ефект от това е намаляването количество карнитин в организма. Допълният му прием ще предотврати възможен дефицит. Съчетаването на кърменето и консумирането на карнитин ще означават по-бързо топене на килограмите след раждането.

8. Диабет от тип 2


Хората, които имат диабет тип 2, могат да използват карнитина като хранителна добавка. Той ще им помогне за подобряване окисляването на глюкозата, за нейното съхраняване и усвояване.

9. Имунната система


Л-карнитинът служи като антиоксидант, който може да предотвратява щетите, които свободните радикали причиняват на здравите клетки. Това ще ви помогне, когато имате настинка или сезонни алергии, а искате тренирате.

10. Мозъчната функция


Възрастните хора, които искат продукт за подобряване на мозъчната функция, могат да се възползват от л-карнитина. Той помага за защитата на мозъка от вреди, причинени от старостта или стреса, а с това подобрява неговото функциониране.

11. Антидот против натравяне от валпроева киселина


Въпреки че може и да няма връзка с бодибилдинга, има хиляди документирани случаи за натравяне с валпроева киселина. Въпреки че не може да служи като самостоятелен антидот, счита се, че л-карнитинът помага при лечението на това опасно натравяне.

В какво количество да приемате л-карнитин?


Границите от 2-4 грама дневно са оптимални.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Today, we are able to wear Paintings kind of batik along with other batik type that people like. You don't need to worry about punishment. In Java there’re 2 types of Batik KratonThanksgiving oil painting Surakarta which use brown and indigo blue pattern and Jogjakarta also use brown and indigo blue, but, there’re some part that left in white. Next type is Batik Pesisiran. It’s mixture between Kraton type and flora fauna motif. It got great influence from Chinese merchant that comes to Indonesia. So, the pattern also has several oriental feeling inside it. There’s also Batik Saudagaran Night sky
    painting
    batik that used by merchant because the creation that they sell. Using Kraton type batik combined with flora, fauna and figures motif.And also the last category of batik may be the Batik Petani or Farmer Batik. This is actually the batik clothing and style that wear by commoners.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320718
    18 Юли в 17:22
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...