Фил Хиийт - Колко протеин приема Mr. Olympia ?

Добавена на 19 Септември 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими


Дебатът относно колко грама протеин на ден и оптималните нужди на обикновения човек и силовите атлети от протеин и аминокиселини е много стар. Реалните нужди от белтъчини на ден, при спортистите са по-високи от тези на хора със заседнал начин на живот.

Сегашната препоръчителната дневна доза (RDA) за протеин се основава предимно на данни, получени от индивиди, чиито начин на живот е по същество заседнал.Тези препоръчителни количества протеин са оскъдни и могат да бъдат достатъчни, за да се предотврати дефицит на протеини, но проучванията показват, че това количество далеч не е достатъчно, за да се осигури оптимално здраве и телесния състав към който всеки спортист и атлет се стреми.Оказва се, че въпроса, колко грама протеин на ден, е наистина сериозен и за всеки един индивид зависи от много фактори ... включително нива на активност, възраст, мускулна маса, физика, цели и текущото състояние на здравето.Така че ...колко белтъчини на ден е оптимално е въпрос, който зависи и от начина на живот и от фактори като програма за загуба на тегло и отслабване, или тренировки за изграждане и покачване на мускулна маса.Именно многото фактори от които зависи това колко протеин да приемаме на ден, водят и до чести спекулации и доста различни цифри.

В действителност формулата на Фил за приема на протеин малко се разминава със златното правило, предписващо на културистите да консумират по 2.2 грама протеин на килограм телесно тегло.- Не мисля, че това е достатъчно – казва той. – По мое мнение това е достатъчно само, за да запази вашите мускули. През годините съм забелязал, че културистите приемат повече протеин, отколкото повечето експерти по хранене казват, че е достатъчно. Ако прегледате менюто на топ-културистите професионалисти или аматьори, ще откриете, че ние ядем повече.

Колко протеин може в действителност организмът да използва?

Аз казвам на здраво трениращите начинаещи, искащи да покачат размери да консумират по 3.3 грама протеин на килограм тегло.


С други думи атлет с тегло 82 кг трябва да приема близо 270 грама протеин дневно, разделен на 6-7 хранения. Колкото повече натоварвате мускулите и колкото по-често тренирате, от толкова повече протеин се нуждаете. Трениращият здраво, искащ да покачи мускулната маса, се нуждае от повече протеин отколкото от този, опитващ се да свали няколко килограма, като същевременно запази мускулната си маса.Не съм против да се консумира дори повече от това количество протеин, например 4.4 грама на килограм телесно тегло. Знам, че звучи малко странно, но аз съм използвал лакмусови хартийки, за да измеря протеина в урината си и до сега резултатите ми са нормални. Щом не изхвърлям протеин с урината, това означава, че усвоявам този протеин, моите мускули го вкарват в работа. Така ставам по-голям. Внимавайте, тъй като всички излишни калории (от протеин или въглехидрати), консумирани от вас извън енергичните ви нужди, ще бъдат натрупани като излишни мазнини.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Ядките, които да включим към хранителния си режим!

Ядките, които да включим към хранителния си режим!

05 Октомври 2018

Заради своето високо съдържание на мазнини, някога ядките са имали репутацията на храни, които трябва да се избягват ако човек е решил да влиза във ф...

Как да консумираме правилно плодове?

Как да консумираме правилно плодове?

25 Юли 2018

Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и н...

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

24 Юли 2018

Експертите са единодушни, че витамин Е забавя процесите на стареене благодарение на това, че защитава клеткит...

7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но ...